Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
UNESCO.HU

Dr. Réthelyi Miklós elnök a 2019-es Magyarországi Zsidóságért díj kitüntetettjei között

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) 2019. december 15-i közgyűlésén adták át a 2019-es Magyarországi Zsidóságért díjat hét arra érdemes személynek, köztük Dr. Réthelyi Miklósnak, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnökének.

A magyarországi zsidóság érdekében végzett, példamutatóan magas színvonalú munkájáért Réthelyi Miklós mellett az elismerést Csendes Tünde, Gyekiczky András, Hábel János, Lednitzky András, Szécsi József és Urbán Teréz vehette át.


Réthelyi Miklós volt miniszter, anatómus, tudós, polihisztor (Budapest) – Az Unesco Magyar Nemzeti Bizottsága elnökeként alapította meg a párbeszéd és az együttműködést fontosságát hangsúlyozó tihanyi vallásközi konferenciát, amelyet idén rendezték meg ötödik alkalommal. A 2014-ben megalakult Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány elnökeként támogatást nyújt a fiataloknak, hiszen évtizedekkel ezelőtt elkötelezte magát a tehetségek önzetlen segítésére.

 

Forrás: https://mazsihisz.hu/hirek-a-zsido-vilagbol/mazsihisz-hirek/ok-az-idei-magyarorszagi-zsidosagert-dij-kituntetettjei 

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet