Természettudomány
UNESCO.HU

XXII. Víz Világnapi Nemzetközi Úszóverseny

2018. február 12.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az idén immár 22. alkalommal kerül sor a Víz Világnapi Nemzetközi Úszóverseny megrendezésére Miskolcon 2018. március 10-11-én a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.


Az idén immár 22. alkalommal kerül sor a Víz Világnapi Nemzetközi Úszóverseny megrendezésére Miskolcon. A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezet azzal a céllal kezdeményezte 1997-ben - és folytatja több mint két évtizede - a rendezvényt, hogy a víz-élet-sport-egészség összefüggésein túl, a víz világnapja céljainak megfelelően felhívja a figyelmet a víz jelentőségére és a fiatalokon keresztül már az óvodás kortól tudatosítsa a víznek az életünkben betöltött szerepét, társadalmi fontosságát, védelmének szükségességét.

Az 1999-től nemzetközi rangra emelkedett rendezvényen a Tisza vízgyűjtőjéről Szlovákiából és Romániából, és néhány alkalommal Ukrajnából is részt vettek versenyzők. 2014-ben sikerült a Duna vízgyűjtőjére is kiterjeszteni a versenyt, Ausztriából és Pozsonyból is érkeztek versenyzők, demonstrálandó, hogy a több országot érintő vízfolyások védelme közös érdek.

A nemzetközi versenyre idén március 10-11-én (szombat, vasárnap) kerül sor Miskolcon a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. Az ünnepélyes megnyitó március 10-én 09.30 órakor lesz. A versenykiírás az interneten www.muszuszoranglista.hu honlapon, a versenyek fül alatt, 2649. sorszámon érhető el. A verseny részletes programja a www.mvsi.hu honlapon lesz elérhető.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet