Természettudomány
UNESCO.HU

Víz világnapi úszóverseny Miskolcon / World Water Day swimming competition

2013. március 11.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: 2013. március 23-24-én, Miskolcon kerül megrendezésre a XVII. Víz Világnapi Nemzetközi Úszóverseny a Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete, a a BAZ megyei Úszószövetség és a MVSI Miskolc Városi Sportiskola szervezésében.

A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete a víz világnapja alkalmából hagyományosan, 1997 óta úszóversenyeket rendez a BAZ megyei Úszószövetséggel együttműködésben. A verseny 1999-től nemzetközi szintű, mivel a Tisza folyó vízgyűjtő területét érintő szomszédos országokból is várja az indulókat. Az úszóversenyeken keresztül – melyen az egészen fiataloktól felnőtt korig vesznek részt a jelentkezők – a víz jelentőségére kívánják a szervezők felhívni a figyelmet a lehető legszélesebb körben: a víz minőségének védelmére, a vízzel való gazdálkodás fontos szerepére és a vízzel kapcsolatos kérdések nemzetközi vonatkozásaira. A szomszédos országok versenyzőinek meghívásával a Tisza folyó vízgyűjtő területén élők érdeklődését is fel szeretnék kelteni, hogy hazájukban is segítsék a mindannyiunk számára értékes vízfolyásunk védelmét. A Tisza a Dunába ömölve tíz országot érintő folyó, ezért szükséges hangsúlyozni országokon átívelő vízgazdálkodási szerepét és az együttműködés közös fontosságát.

 

EN: The XVII. World Water Day International Swimming Competition will be held in Miskolc, Hungary on the 23-24th of March 2013. As a tradition, the Regional Organisation of Borsod of the Hungarian Hydrological Society organizes the competition since 1997. The competition is international since 1999, as competitors from the Tisza River Basin in neighboring countries are also welcome.


Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet