Természettudomány
UNESCO.HU

Világvíz Hét - a Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Évének a bemutatása / World Water Week, a prelude to the International Year of Water Cooperation

2012. augusztus 28.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: A Világvíz Hetet augusztus 26-31. között rendezik Stockholm-ban. Ehhez az eseményhez az UNESCO számos publikációjának bemutatásával és különféle események szervezésével járul hozzá. Szintén e rendezvény keretében, az UNESCO és az ENSZ vízügyi programja (UN Water) ismertetik a Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Évét (2013). További információk elérhetők az UNESCO központi weblapján.

 

EN: UNESCO will contribute to World Water Week - Stockholm 26 to 31 August - with the presentation of several publications and the organization of various events. On this occasion, UNESCO and UN Water will also unveil the general thrust of the International Year of Water Cooperation (2013). For more information please visit the official website.


Az UNESCO és az ENSZ vízügyi programja (UN Water) 2013-ra kitűzött faladatai egy szeminárium során kerülnek bemutatásra, amely augusztus 27-én esedékes. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése 2010-ben, Tadjikistan és az ENSZ javaslatát követően, a 2013-as évet a Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Évének kiáltotta ki és felkérte az UNESCO-t az év eseményeinek a megszervezésére.

A Világvíz Hét, WWAP (World Water Assessment Programme) két fő eseménynek is otthont ad: a „Zöld Értékelés”-nek augusztus 26-án, összpontosítva a „Világvíz Forgatókönyvekre a Jövőnkért”, és a „Tanulságok a Világvíz Fejlesztés 4. Jelentéséből” programnak augusztus 27-én.

A „Szén és Víz Lábnyomok” a WWAP által kibocsátott kiadvány, egy másik előadás témája lesz. A tanulmány kinyomozza a szén és víz lábnyom fogalmainak eredetét, és összehasonlítja a kettőt.

WWAP is bemutat egy összefoglalót a Világvíz Fejlesztés Jelentésről a hét folyamán, valamint két másik kiadványt: a „Zöld Értékelés és Adatjavítás a Vízforrásokért”. és az UNESCO-val közös kiadványt, a „Víz és Fenntarthatóság: a célok, eszközök, és regionális ügyek felülvizsgálatát”.

A fent említett kiadványokról további információkat itt találhatnak:

http://www.unesco.org/new/en/natural-sciences/environment/water/wwap/publications/side-publications/carbon-and-water-footprints-concepts-methodologies-and-policy-responses/

http://www.unesco.org/new/en/natural-sciences/environment/water/wwap/publications/side-publications/green-accounting-and-data-improvement-for-water-resources/

http://www.unesco.org/new/en/natural-sciences/environment/water/wwap/publications/side-publications/water-and-sustainability-a-review-of-targets-tools-and-regional-cases/

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet