Természettudomány
UNESCO.HU

Az UNESCO 2012. június 4-7. között tartotta Hidrológiai Tanácsának 20. ülésszakát / The International Hydrological Programme (IHP) of UNESCO held its 20th session from 4 to 7 June 2012

2012. augusztus 14.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: Az UNESCO Nemzetközi Hidrológiai Program Kormányközi Tanácsának harminchat tagállama közül harmincnégy küldött vett részt a párizsi ülésen. Továbbá negyvenkilenc UNESCO tagállam - melyek a Hidrológiai Tanácsnak nem tagjai - két ENSZ szervezet, tíz kormányközi és nem kormányzati szervezet és kilenc 2. kategóriás vízhez kapcsolódó intézet képviseltette magát az ülésen.

 

EN: The 20th session of the Intergovernmental Council of the International Hydrological Programme (IHP) was held at UNESCO Headquarters in Paris from 4 to 7 June 2012. Delegates from thirty-four of the thirty-six Member States that are members of the IHP Intergovernmental Council attended the session. Forty-nine delegations from Member States that are not members of the IHP Council, two United Nations organizations, ten intergovernmental and non-governmental organizations, and nine category 2 water-related centres were represented as observers.


A Nemzetközi Hidrológiai Program (IHP), az ENSZ rendszer egyetlen olyan kormányközi programja, amely a vízzel kapcsolatos kutatásnak, a víz-készletgazdálkodásnak, valamint az oktatásnak és a képességbővítésnek szenteli magát. A programot a tagállamok igényeinek, szükségeinek megfelelően készítették el. Hatéves időszakban hajtják végre, lehetővé téve, hogy gyorsan alkalmazkodjanak a változó világhoz.

A 2008-2013-as IHP szakasz továbbra is támogatja, és vezeti a nemzetközi hidrológiai kutatásokat, elősegíti az oktatást és a képesség fejlesztését, és kormányzás megerősítését a vízkészlet-gazdálkodásban. Ezen erőfeszítések célja, hogy segítsen eleget tenni az ENSZ millenniumi fejlesztési céloknak (MDG) a környezeti fenntarthatóság, a vízellátás, a közegészségügy, az élelmiszer-biztonság és a szegénység enyhítésére.

Az UNESCO munkája a vízügyi ágazatban három területre épül: hidrológiai tudományra a politika szempontjából releváns tanácsért, az oktatás és a képességépítés fejlesztésére a fenntartható fejlődés növekvő igényeire reagálva, valamint vízkészlet-gazdálkodásra és értékelésre a környezeti fenntarthatóság eléréséért. Az UNESCO víz családja egy globális hálózatban működik, amely együtt dolgozik, hogy végrehajtsa a szervezet stratégiai céljait.

A Tanács üléséről készült jegyzőkönyv honlapunkon megtekinthető. A Nemzetközi Hidrológiai Programról és háttérintézményéről további információ elérhető az UNESCO központi weblapján.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet