Természettudomány
UNESCO.HU

Nemzetközi kísérletsorozat a vízzel

2011. március 30.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A Kémia Nemzetközi Éve keretében, a víz világnapján útjára indult „A víz: kémiai megoldás” (Water: A Chemical Solution) című nemzetközi kísérletsorozat. A program célja, hogy diákok szerte a világon részt vegyenek olyan foglalkozásokban, melyek segítenek rávilágítani arra, hogy a kémia meghatározó szerepet játszik a vízminőség vizsgálatában, fenntartásában és a víz tisztításában.

Fontos realizálni, hogy a Föld ivóvízkészlete véges, ezért a víz egyre meghatározóbb szerepet kell, hogy kapjon az oktatásban.

A programban résztvevő iskoláknak lehetőségük nyílik, hogy a projekt weblapjára feltöltsék méréseik eredményeit és tapasztalataikat, ahonnan ezután a diákok hozzáférhetnek az adatokhoz.

A program keretében a víz savtartalma és sótartalma kerül megmérésre, továbbá a diákok megismerkedhetnek azzal, hogy „háztartási eszközökkel” miként lehet megtisztítani és fertőtleníteni a szennyezet vizet. Végül, de nem utolsó sorban a diákok saját készítésű, a nap energiájával működő desztillációs berendezést tanulhatnak meg építenek.

A kísérletről további információk elérhetők http://water.chemistry2011.org/ címen.

Rövid angol nyelvű ismertető a projektről elérhető itt.

A projekt részletes angol nyelvű ismertetője itt.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet