Természettudomány
UNESCO.HU

Pályázati felhívás Michel Batisse Díjra / Call for Michel Batisse Award for Biosphere Reserve Management

2014. október 31.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: Michel Batisse emlékére alapított díjban évente olyan egyéneknek részesülhetnek, akik a „Sevillai Stratégia” ajánlásaival összhangban, a bioszféra rezervátumok menedzsmentjével és fejlesztésével foglalkoznak. Az előválogatás miatt a pályázatokat kizárólag angol nyelven legkésőbb 2014. november 21-ig kell eljuttatni a MAB Nemzeti Bizottság Titkárságára Tovább >>

 

EN: This prize is awarded every year in memory of Dr Michel Batisse for excellence in the management of the biosphere reserves in line with the recommendations of the Seville Strategy.


A pályázatra benyújtandó esettanulmánynak a bioszféra rezervátumokban elvégzett munkát kell bemutatnia, mely egy olyan innovatív projektre irányul, aminek módszerei más, az UNESCO Ember és Bioszféra (Man and Biosphere – MAB) Programja alá tartozó bioszféra rezervátumokban is potenciálisan alkalmazható. A díjat elnyerő pályázó hatezer dolláros pénzjutalomban, illetve abban a lehetőségben részesül, hogy Párizsban, a MAB Nemzetközi Koordinációs Tanácsának éves ülésén mutassa be a győztes tanulmányt. Az utazási költséget és a felmerülő kiadások egy részét a MAB fedezi.

A díjra országonként csak egy pályázó jelölhető, akit a beérkezett tanulmányok alapján a MAB Nemzeti Bizottság választ ki. Az előválogatás miatt a pályázatokat kizárólag angol nyelven legkésőbb 2014. november 21-ig kell eljuttatni eketronikusan a MAB Nemzeti Bizottság Titkárságára (tmf@fm.gov.hu) és másolatban az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Titkárságára (info@unesco.hu). A pályázatok terjedelme nem haladhatja meg a harminc oldalt. A témától függően a mellékletek között táblázatok grafikonok, fényképek és egyéb dokumentumok szerepletetése ajánlott. További információk és a nevezési lap elérhető az UNESCO központi honlapján.

 

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet