Természettudomány
UNESCO.HU

Pályázati felhívás Michel Batisse Díjra / Call for Michel Batisse Award for Biosphere Reserve Management

2013. július 23.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: Michel Batisse emlékére alapított díjban kétévente olyan egyéneknek részesülhetnek, akik a „Sevillai Stratégia” ajánlásaival összhangban, a bioszféra rezervátumok menedzsmentjével és fejlesztésével foglalkoznak. Az előválogatás miatt a jelöléseket kizárólag angol vagy francia nyelven legkésőbb 2013. október 14-ig kell eljuttatni az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Titkárságára Tovább >>

 

EN: This prize is awarded every two years in memory of Dr Michel Batisse for excellence in the management of the biosphere reserves in line with the recommendations of the Seville Strategy.


A pályázatra benyújtott esettanulmánynak az e területen elvégzett kiemelkedő munkát kell bemutatnia, mely egy olyan innovatív projektre irányult, aminek módszerei más, az UNESCO Ember és Bioszféra (Man and Biosphere – MAB) Programja alá tartozó bioszféra-rezervátumokban is potenciálisan alkalmazhatók.

A díjat elnyerő pályázó hatezer dolláros pénzjutalomban, illetve abban a lehetőségben részesül, hogy Párizsban, a MAB Nemzetközi Koordinációs Tanácsának éves ülésén mutassa be a győztes tanulmányt. Az utazási költséget és a felmerülő kiadások egy részét a MAB fedezi.

A díjra országonként csak egy pályázó jelölhető, akit a beérkezett tanulmányok alapján az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága és a MAB Nemzeti Bizottság választ ki. Az előválogatás miatt a pályázatokat kizárólag angol vagy francia nyelven legkésőbb 2013. október 14-ig kell eljuttatni az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Titkárságára (balint.hudecz@unesco.hu), terjedelmük nem haladhatja meg a harminc oldalt. A témától függően a mellékletek között táblázatok grafikonok, fényképek és egyéb dokumentumok szerepletetése ajánlott.

További információk és a nevezési lap elérhető az UNESCO központi honlapján.

 


Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet