Természettudomány
UNESCO.HU

Környezetvédelmi világnap: Gondolkodj. Egyél. Takarékoskodj! / World Environment Day - Think.Eat.Save.

2013. június 4.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: „Mindnyájunknak újra kell gondolnia étkezési szokásait, hogy hatással legyünk a világ élelmezési láncára, hiszen így hozhatjuk létre a fenntarthatóság alapjait.” Irina Bokova, UNESCO főigazgató üzenete a 2013. június 5-i környezetvédelmi világnap alkalmából.

 

EN: “Each of us must rethink our eating habits to have an impact throughout the food chain. This is how we will lay the foundations for greater sustainability.” Irina Bokova, UNESCO Director-General, in her message on the occasion of World Environment Day 5 June 2013

For more information on the World Environment Day please visit UNESCO's website for the Day.


Csökkentse az ökológiai lábnyomát!

 

Az idei környezetvédelmi világnap témája: Gondolkodj. Egyél. Takarékoskodj!

 

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint minden évben 1,3 milliárd tonna élelmiszert pazarolunk el. Ez megegyezik az egész Szubszaharai Afrika térségében előállított élelmiszer mennyiségével. Mindeközben a világon hétből egy ember éhesen fekszik le, és több mint húszezer 5 év alatti gyermek hal éhen naponta.

Az idei év témája arra buzdít, hogy vegyük, észre milyen hatással lehet a környezetünkre az általunk választott étel, és fordítsunk nagyobb gondot a megfelelő étel kiválasztására.


Az élelmiszernél nincs kulturálisabb és közösségibb. Az emberiség szellemi kulturális örökségének védelmében az UNESCO segíti azon élelmiszerhez kötődő szokásokat megőrzését, amelyek a helyi hagyományokra támaszkodva segítik elő a táplálkozás minőségének javulását.

 

Az UNESCO, az “ENSZ Fenntartható Fejlődésre Nevelés Évtizede (2005-2014)” vezető képviselőjeként céljának tekinti, hogy új megközelítésekkel és értékekkel gazdagítsa az embereket, így gyakorolva hatást viselkedésükre és életmódjukra.

 

Forrás: http://www.unesco.org/new/en/unesco/events/prizes-and-celebrations/celebrations/international-days/environment/world-environment-day-2013/

 

 

slogan_environment_2013-EN

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet