Természettudomány
UNESCO.HU

Kölyöksuli – környezetvédelmi oktatóprogram a Panasonic szervezésében, beküldési határidő: 2012.04.30.

2012. március 9.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A Panasonic és a kormányoktól független, nonprofit FEE (Foundation for Environmental Education - Alapítvány a Környezetvédelmi Nevelésért) szervezet által, elsősorban a 7 és 11 év közötti általános iskolás gyermekek számára kifejlesztett Kölyöksuli – környezetvédelmi oktatóprogram lehetőséget nyújt az iskolás gyerekek számára, hogy könnyen érthető és játékos módon tanuljanak az éghajlatváltozásról és bolygónk védelméről.

Versenyszabályzat
Képes ÖKO Napló - Verseny
1 - A verseny („Verseny”) Európa összes általános iskolája számára nyitott.
A verseny két szintből áll:
(i) Hazai szint: a magyarországi iskolákból érkező legjobb napló, azaz az első helyezett továbbjut a verseny páneurópai szintjére,
(ii) Páneurópai szint: az európai győztest az egyes európai országokban első helyezést elért pályázatok közül választják ki.
2 - A győztes pályaművet beküldőknek a verseny egyes szakaszaiban odaítélt díjak:
Hazai szint:
1. helyezett:
- iskola: 1 db Panaboard interaktív tábla
- gyermek(ek): Digitális fényképezőgép(ek)
Összeurópai szakasz:
1. helyezett: Panasonic vállalja, hogy az iskola és Panasonic közötti megállapodás szerint 5.000 Eurót fizet a győztes iskola ökológiai tevékenységéért.
3 - A versenybe való benevezéshez töltse le a Képes ÖKO Naplót, jegyeztesse fel a tanulókkal vagy rajzoltasson képeket arról, hogy mit tanultak az iskolában az ökológiai órákon, vagy fejtsék ki saját környezetvédelmi elképzeléseiket, és – amennyiben a Versenyen részt kíván venni - nevezze be a Képes ÖKO Naplót a Versenyre. A naplókat a tanulók egyénileg, vagy maximálisan 5 gyerekből álló csoportokban készíthetik. A Képes ÖKO Naplót 2012. 04. 30-ig kell beküldeni a következő címre: “Kölyöksuli” jeligére, Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep, 1117 Budapest Neumann János u. 1.
4 - A legjobb Képes ÖKO naplókat Panasonic magyarországi és összeurópai szinten erre kijelölt munkatársaiból álló külön-külön bizottság – a magyarországi naplók esetében 2012. 05. 10-ig - választja ki azok kreativitása, és az oktatóanyag révén tanultak megjelenítésének színvonala alapján. A magyarországi Verseny eredményének kihirdetésére és a díjak ünnepélyes átadására 2012. május végén a lenti 5. pontban említett értesítésben megjelölt helyszínen kerül sor. Az európai országok győztesei automatikusan továbbjutnak a páneurópai szintre, és az európai győztest 2012. július 2-áig választják ki és 2012. július 30-ig hirdetik ki.
5 - A nyertes naplót benyújtó, egyúttal az európai szintre jutott iskolát, a Verseny magyarországi fordulójának végét követő 28 napon belül, a benyújtáskor szolgáltatott információ alapján telefonon vagy e-mailben értesítjük. A páneurópai szintre továbbított naplót benyújtó iskolát 2012. augusztus 14-ig tájékoztatjuk a Verseny összeurópai eredményéről.
6 - Az iskola a Képes ÖKO naplók megküldésével megerősíti, hogy a Versenyben való részvételhez szükséges összes hozzájárulást megszerezte a gyerekek szüleitől.
7 - A naplókban szereplő, a gyermekek által létrehozott tartalom minden szellemi tulajdonjoga az azt létrehozó gyermekek tulajdonában marad. Az iskolának biztosítania kell, hogy Panasonic ingyenesen rendelkezhessen a naplók tartalmának online, illetve bármilyen, nyomtatott anyagban való közzétételének jogával.
8 - A díjak nem ruházhatóak át és nem válthatók be készpénzre, hacsak arról kifejezetten eltérően nem rendelkezik a Versenyszabályzat.
9 - Előre nem látható körülmények esetére Panasonic fenntartja magának a jogot, hogy a fent megjelölthöz képest ugyanolyan vagy nagyobb értékű, de attól eltérő díjat ajánljon fel.
10 - A díjak az 5. pontban említett értesítés dátumától számított 28 napon belül kerülnek kiszállításra, illetve a páneurópai győztes esetében kifizetésre.
11 - A Versenybe benevezett iskolákat úgy tekintjük, hogy ennek a Versenynek a szabályzatát elfogadták és magukra nézve kötelezőnek tekintik. A naplóban szereplő kitöltési útmutató a Verseny részvételi feltételeinek részét képezi.
12 - A Verseny részvételi feltételeinek bármilyen megsértése érvényteleníti a nevezést és/vagy a díjak elvesztéséhez vezet.
13 - Panasonic illetve képviseletei nem vállalnak semmilyen felelősséget az elveszett, megsérült, hibás, megkésett vagy más okból meg nem érkezett nevezésekért, abban az esetben sem, ha ez Panasonic vagy a képviseletei mulasztására vezethető vissza. A nevezések postára adásának igazolása nem igazolja annak Panasonic-hoz történő megérkezését és átvételét.
14 - Panasonic illetve képviseletei nem vállalnak felelősséget semmilyen kárért, veszteségért, kötelezettségért, sérülésért vagy csalódásért, amely valamely résztvevőt annak eredményeképpen ér, hogy a Versenyben nem nyer, vagy amelyet a felajánlott és/vagy elfogadott díjak bármelyike okoz. Mindamellett, semmi sem zárja ki Panasonic felelősségét egy olyan halálesetért vagy személyes sérülésért, amelyet a gondatlansága okozott.
15 - A Verseny fent közölt feltételei véglegesek és kötelező érvényűek, így Panasonic nem fogad el semmilyen, a részvételi feltételekre megváltoztatására irányuló kezdeményezést vagy kérelmet.
16 - A Verseny magyarországi szervezője:
Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep
1117 Budapest Neumann János u. 1.

További részletek és jelentkezési lap elérhető a Panasonic honlapján, ide kattintva.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet