Természettudomány
UNESCO.HU

Tükörben a Világ utazó kiállítás Budapestre érkezik, április 23-án konferencia a jövőkeresésről / Mirror to the World traveling exhibition comes to Budapest

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: A Tükörben a Világ - utazó kiállítás az emberi természetről és a fenntartható fejlődésről Budapestre érkezik 2013 áprilisában.. A kiállítás egy felfedezőút: a látogatók, miközben kitekintenek a világra, saját magukat is megpillanthatják a tükörben. A Tükörben a Világ színes, kacskaringós vízió temérdek installációval és játékkal, célja a fenntartható fejlődés ösvényének felkutatása. Kísérő programként Jövőkereső konferencia április 23-án. Megjelent a kiállítás oktatófilmje is, mely a kiállítás oldalán megtekinthető, letölthető és megrendelhető: www.tukorbenavilag.hu.

 EN: Mirror to the World traveling exhibition is an exhibition of human nature and sustainable development. What do we really need? The exhibition is an exploration: while the visitors have a look on to the world they glimpse themselves in the mirror. What are my basic needs? How can I satisfy them without jeopardise human rights and the survival of the planet? A documentary is avaialble at the exhibition’s website.


UMNB_plakatok_Hungexpon_042013A Tükörben a Világ kiállítás 2010-ben indult országjáró útjára, célja, hogy rámutasson a fogyasztói szokásokra, és felhívja a figyelmet az ezekben rejlő veszélyforrásokra. A kiállítás magas színvonalú, oktatási célokat szolgáló komplex ismereti anyag, mely hozzásegít azon új szemléletmód kialakításához, amely lehetővé teszi az emberi szükségletek mértéktelen fogyasztás nélküli kielégítését. Az utazókiállítás főszervezője a ÖKO-Pack Nonprofit Kft., mely évek óta kiemelten foglalkozik a környezettudatossággal, így Környezetpolitikájának és Társadalmi felelősségvállalásának is igyekszik maximálisan megfelelni. A kiállítás és a Programcsomag szervezésével és reklámozásával az ÖKO-Pack szeretné elérni a lakosság ismereteinek bővülését és szemléletének változását.

A kiállítás jelenleg megtekinthető Budapesten 2013 április 16. - május 11. között, az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központban (1012 Budapest, Attila út 93.).

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet