Természettudomány
UNESCO.HU

Nagybajomba költözik a Tükörben a Világ kiállítás / The Mirror to the World travelling exhibition moves to Nagybajom

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: 2014. május 20-tól június 3-ig a nagybajomi Mesevárban ingyenesen látogatható a Tükörben a Világ kiállítás! A színes, kacskaringós tárlat számtalan installációval és játékkal gondolkodtatja el a látogatót, hogy a jövőt, az élhető Földet hogyan és miért is tesszük kockára - ma. A kiállítás második somogyi helyszínének megnyitóját a biológiai sokféleség napjának tiszteletére rendezik a szervezők.

 

EN: Mirror to the World traveling exhibition is an exhibition of human nature and sustainable development. What do we really need? The exhibition is an exploration: while the visitors have a look on to the world they glimpse themselves in the mirror. What are my basic needs? How can I satisfy them without jeopardise human rights and the survival of the planet?


A biológiai sokféleség nemzetközi napja

Minden év május 22-e a biológiai sokféleség (biodiverzitás) nemzetközi napja, mely az élővilág sokféleségére, valamint az azt fenyegető veszélyekre kívánja felhívni a figyelmet.

1992-ben ezen a napon írták alá a biológiai sokféleség megőrzéséről szóló egyezményt, mely céljául tűzte ki a biodiverzitás csökkenésének mérséklését. A napot az ENSZ 2000 óta ünnepli, a tavalyi év fókusza a víz és biodiverzitás volt, az idei téma a szigetek biológiai sokfélesége.

 

idb-2014-logo-en

Földünkön sokmillió faj él, s ez a sokaság és változatosság tette lehetővé, hogy az élet mindeddig fennmaradjon. Az élővilág sokféleségét a környezet átalakítására irányuló drasztikus emberi tevékenységek súlyosan veszélyeztetik, s ennek következménye már eddig is több tízezer faj eltűnéséhez vezetett. „A változatosság gyönyörködtet!” – tartja Cicero mondása, s emellett esszenciális szükségünk is van rá…

 

A Kadarkúti-Nagybajomi Kistérségi Társulás Gyerekesély projektjének szervezésében megvalósuló programot 2014. május 20-tól június 3-ig látogathatják térítésmentesen az érdeklődők a nagybajomi Művelődési Házban.

 

Nagybajomba Kadarkútról érkezett a tárlat, ahol közel ezer érdeklődő nézte meg a kiállítást az elmúlt hetekben, melyből 640 gyermek csoportos tárlatvezetést is kapott.

 

 

Időpont: 2014. május 20 – június 3.

Helyszín: Nagybajomi Mesevár Óvoda és Bölcsőde

Cím: 7561 Nagybajom, Fő utca 48.

Ünnepélyes megnyitó: 2014. május 20. 14 óra

Nyitva tartás: hétfő-péntek: 08.00-18.00; hétvége: 11.00-18.00

 

A május 20-i rendezvényt Czeferner Józsefné, Nagybajom Város Polgármestere fogja megnyitni. A megnyitó után pedig őstermelői kóstolóval és rendhagyó tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket a szervezők. A kiállítást ingyenesen lehet megtekinteni a nyitva tartási idő alatt, csoportoknak előzetes regisztráció esetén tárlatvezetéseket biztosítanak: http://okopack.hu/hu/jelentkezes

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/267798833393518/

 

A kiállítás főszervezője a Kadarkúti-Nagybajomi Többcélú Kistérségi Társulás, akik az Európai Unió támogatásával valósítják meg TÁMOP-5.2.3.A-12/1-2012-0002 jelű, „Összefogás a Kadarkúti-Nagybajomi Kistérség gyerekeinek jövőjéért” c. komplex, térségi összefogásra épülő integrált fejlesztési projektjüket.

 

nagybajomplakat

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet