Természettudomány
UNESCO.HU

Budapesti Afrika Fórum 2013. június 6-7.

2013. május 30.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU A Külügyminisztérium 2013. június 6-7-én a Budapest Afrika Fórum megrendezésével emlékezik az Afrika Unió elődjének számító Afrikai Egységszervezet megalapításának 50. évfordulójáról.

A Budapest Afrika Fórum egyik kísérőrendezvénye a június 5-én megrendezésre kerülő Afrikai Filmnap, melyen a szervezők mindenkit szívesen látnak, a belépés ingyenes! További információk az Afrikai Filmnap facebook-oldalán olvashatók.

EN The Ministry of Foreign Affairs organizes an Africa Forum in Budapest (6-7 June 2013) to commemorate the establishment of the Organization of African Unity fifty years ago, the predecessor of the African Union.

As side event to the Africa Forum, an African Film Day – Africa in the motion picture art will be organised on the 5 June. The invitation is open, all screenings will be free! More information: http://budapestafricaforum.kormany.hu/programme.


A magyar külpolitikai stratégiai dokumentumban megfogalmazott „globális nyitás” gondolatával összhangban a szervezők célja a Föld olyan országaival is újraéleszteni kapcsolatainkat, amelyekre az elmúlt évtizedekben kevesebb figyelem irányult.

Afrika a jövő kontinense, a szubszaharai Afrika gazdasági növekedése meghaladja a globális átlagot. A térség a nemzetközi ügyekbe is egyre nagyobb beleszólást követel magának. A régió fejlődési kilátásait, valamint a nemzetközi politikában betöltött növekvő súlyát elismerve Magyarország globális nyitási stratégiájának a szubszaharai Afrika is az egyik iránya.

A Fórum célja, hogy afrikai partnereink és a magyar nem-állami szereplők figyelmét sikerrel irányítsa a politikai, gazdasági, kulturális, tudományos és technológiai kapcsolatok szubszaharai országokkal való fejlesztésére.

A Fórumra 2013. június 6-7-án kerül sor, a Külügyminisztérium azonban arra törekszik, hogy már a jelzett dátumot megelőzően különböző programokkal és új típusú tájékoztatással is az afrikai kapcsolatokra irányítsa a figyelmet. Ehhez a közösségi média segítségét is igénybe véve egy facebook oldal kezdte meg működését https://www.facebook.com/pages/Budapest-Africa-Forum/393046970793712 címen.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet