Természettudomány
UNESCO.HU

18 bioszféra-rezervátummal bővült az UNESCO Bioszféra Rezervátumok Hálózata

2011. június 30.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az UNESCO Ember és Bioszféra Program Nemzetközi Koordinációs Tanácsa (ICC) 2011. június 28. és július 1. között zajló drezdai ülésszakán, az UNESCO Bioszféra-rezervátumok Hálózatába 18 bioszféra-rezervátum befogadásáról született döntés, ami így immár 580 természetvédelmi területet fog össze.

 

További információk elérhetők itt.


Az ülésszakot megelőző, a MAB 40. évfordulója alkalmából rendezett konferencia kiemelt szakmai témája a klímaváltozás és a bioszféra-rezervátumok kapcsolata volt, beleértve a bioszféra-rezervátumok ökológiai szolgáltatásait és pufferkapacitását. A tagországok elfogadták az ún. Drezdai deklarációt, amely a konferencia legfontosabb üzeneteit hordozza. A konferencia kérte az ICC-ülést és a 2011 őszén ülésező UNESCO Általános Konferenciát a deklaráció megismerésére és támogatására.

Az ülésszak keretében, a 18 bioszféra-rezervátum befogadása mellett, a Madridi akcióterv középidős értékelése történt meg, ahol elmondták, hogy 2013-ig minden bioszféra-rezervátumra át kell ültetni a Sevillai stratégiában leírt követelményeket.

Képek az ülésről:

P1030107

P1030108

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet