Társadalomtudomány
UNESCO.HU

Kerekasztal-beszélgetés „Tudomány és etika. A jövőt teremtő ember” címmel / Roundtable discussion on “Science and ethics. The man who creates the future”

2013. május 7.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

2013. május 7- én, kedden este 18-tól kerül megrendezésre a „Személyiség a XXI. században” eseménysorozat 3. állomása: „Tudomány és etika. A jövőt teremtő ember” címmel, melynek helyszíne az ELTE ÁJK, Egyetem tér, Kari tanácsterem.
A kerekasztal-beszélgetés az ELTE Bibó István Szakkollégium és a VilágVáltás Konferenciasorozat rendezésében, a Budapest Klub Alapítvány közreműködésével zajlik.

Mi jut eszünkbe a személyiségről a XXI. században? Egyéni felelősség? A szabadság terhe? Hogyan hatnak rá az online közösségek? Milyen mértékben választható a személyiség?

Elméleti és gyakorló jogászokkal, illetve más művészeti és tudományterületek szakértőivel beszélgetés arról, hogy hogyan látják a XXI. századbeli személyiség jellemző vonásait, a jövő generációk védelmét, és mindezek mögött az értelmiség szerepét.

Meghívottak:
Sági Mária (a pszichológiatudományok kandidátusa, az MTA Szociológiai Kutatóintézetének tagja, a Budapest Klub Tudományos Igazgatója)
Oborny Beáta (biológus, az ELTE Biológiai Intézetének oktatója)
Nagy Boldizsár (az ELTE ÁJK Nemzetközi Jogi Tanszékének adjunktusa)
Gyulai Iván (az Ökológiai Intézet A Fenntartható Fejlődésért Alapítvány igazgatója)

Beszélgetés a tudomány lehetőségeiről, korlátairól, génmódosításról, emberi teremtésről, és mindenről, ami egy kémcsőbe beleférhet.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet