Társadalomtudomány
UNESCO.HU

Jelentés a rasszizmusról és diszkriminációról a nemzetközi labdarúgásban/UNESCO Report on racism and discrimination in international football

2016. február 12.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: 2016. február 9-én Párizsban mutatta be az Európai Klubszövetség „Colour? What Colour?” című jelentését, amelynek elkészítését az UNESCO és a Juventus kezdeményezte 2015 novemberében.

 

EN: The report was presented at the General Assembly of the European Club Association, in Paris on 9 February 2016. The report, which was launched by UNESCO and Juventus in November 2015.


HU: A jelentés célja, hogy intézkedéseket mutasson be, amelyek a rasszizmussal és diszkriminációval szemben veszik fel a harcot a nemzetközi labdarúgásban. Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója a jelentés előszavában felhívja a figyelmet arra, hogy a szolidaritás, a tisztelet, valamint a tolerancia az alapjai a rasszizmus és a diszkrimináció bármely formája elleni harcnak. A jelentés angol és francia nyelven is elérhető az UNESCO hivatalos honlapján.

EN: This report presents measures to fight racism and discrimination in international football. In her foreword to the Report, Irina Bokova states that “The values of solidarity, respect, equal dignity and tolerance are the foundations for the struggle against the scourges of racism and all forms of discrimination.” The report is available in English and French.

 

385b19870e1

© ECA From left to right: Nada Al-Nashif (UNESCO), Eric Falt (UNESCO), Karl-Heinz Rummenigge (Chairman of the European Club Association)

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet