Társadalomtudomány
UNESCO.HU

Innovációk a Braille-programban a 21. században világkonferencia, 2011. szeptember 27-30.

2011. január 6.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

2011. szeptember 27. és 30. között rendezi meg a Vakok Világszervezete (World Blind Union) a lipcsei Német Központi Könyvtár/ Vakok Könyvtára (Deutsche Zentralbücherei für Blinde zu Leipzig) társszervezésében az ’Innovációk a Braille-programban a 21. században’ („Innovations in Braille in the 21st century. World Congress Braille21”) című világkonferenciáját.

A Magyar Országgyűlés által 2007-ben elfogadott Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ - Egyezmény jegyében szerveződő négynapos tanácskozás prioritásai 6, az UNESCO kiemelt programjait is átfedő téma köré csoportosulnak:

  1. Oktatás és analfabétizmus
  2. Szakképzés, munkáltatás, és élethosszig tartó tanulás
  3. Kutatás és fejlesztés
  4. Az információ-hozzáférés előmozdítása
  5. a Braille-program, mint az Egyetemes Tervezés része
  6. A Braille szerepe a független élet elősegítésében

A szervezők szakértők jelentkezését, ötleteit, fejlesztéseit, termékeit, oktatási és prezentációtervezeteit várják a fenti témákban 2011. február 1-től május 31-ig ’A Lehetőségek Vására’ („A Market of Opportunities”) program keretében. Jelentkezési információk, űrlap itt.

(A szervezők angol nyelven kérik a prezentációk megtartását (francia és spanyol szinkrontolmácsolás a helyszínen lehetséges), vagy arra kérik az előadókat, hogy hozzanak tolmácsot magukkal.)

A világkonferenciáról részletes és folyamatosan bővülő információt kaphatnak a következő honlapon: http://www.braille21.net  

 

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet