Társadalomtudomány
UNESCO.HU

Az Új Akropolisz programjai / Programmes of New Acropolis Hungary

2014. február 17.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: Mesék szárnyán a Föld körül programsorozat
Tovább >>
EN: Around the World on the Wings of Tales
More Information >>

HU: 19. Erénynek erejével novella- és esszépályázat
Tovább >>
EN: 19th Power of Virtue literary competition
More Information >>

Mesék szárnyán a Föld körül programsoroza

Az Új Akropolisz UNESCO által is támogatott Mesék szárnyán a Föld körül gyerekprogram-sorozatának célja, hogy megismertesse a gyerekeket távoli népek meséivel, játékaival, dalaival, táncaival. Miközben a gyerekek szakképzett pedagógusok, egy kerettörténet, szemléletes segédanyagok és sok-sok játék segítségével bejárják a Föld valamely pontját – megfordultak már Japántól Indián és Görögországon át az eszkimók és a kelták földjéig –, rácsodálkozhatnak egy másik világra, és az abban rejlő értékekre. A sokféleség megismerése és összekapcsolása révén fogékonnyá válnak a toleranciára. Beépül, hogy az ottani emberek, ha más körülmények között is élnek, nem sokban különböznek tőlünk. A lényegi jellemzőink közösek. Ennek a felismerésnek köszönhetően gazdagodik tudásuk, fejlődik bennük az együttműködési készség, a jószívűség és a képzelőerő.

http://www.ujakropolisz.hu/category/cimkek/mesek-szarnyan


Around the World on the Wings of Tales

The aim of the UNESCO supported Around the World on the Wings of Tales children’s programme series of New Acropolis is to make it possible for children to get acquainted with the far living people’s tales, plays, songs and dances. Wandering all over the world with the help of experienced teachers, they can discover another culture and its values. During the past year the wing of tales took them to Japan, Greece, India, the land of the Celts and the Eskimos. Familiarizing themselves with diversity, they become sensitive to tolerance. The little participants experience that different life circumstances notwithstanding, people all around the world are very similar, the essential characteristics are the same. The children who take part in the programme on regular basis acquire knowledge, willingness to cooperate, and besides their sensitivity to others and the imaginative faculty is enhanced.

http://www.ujakropolisz.hu/category/cimkek/mesek-szarnyan 


19. Erénynek erejével novella- és esszépályázat

Erénynek erejével novella- és esszépályázatával az Új Akropolisz Filozófiai Iskola közel húsz éve biztatja arra az amatőr, rendszeresen nem publikáló szerzőket, hogy írásaikban jelenítsék meg az etikai és közösségi értékek szerepét korunkban. A 19. írói pályázat témája Platón tanításaihoz kapcsolódik, aki műveiben hangsúlyozta az olyan emberi közösség fontosságát, amelyben a harmóniát az egyén, a társadalom és a világ egyensúlya hozza létre. A jelen pályázat arra ösztönzi a műveiket beküldő szerzőket, hogy alkotásaikkal segítsenek a világunkban egyre erősödő elszigeteltség és szorongás leküzdésében és az útkeresésben. Az amatőr alkotóművészet megfogalmazta üzeneteknek és a képzelőerőnek köszönhetően a mára már több mint két és fél ezer regisztrált felhasználó nem csak virtuális útitárs lehet az igazság, szépség és jóság keresésében. Az eredményhirdetésen évről évre megrendezett kerekasztal-beszélgetés a tapasztalat- és eszmecsere pezsgő fóruma.

http://www.ujakropolisz.hu/uj-akropolisz-erenynek-erejevel-novella-esszepalyazata-2013


19th Power of Virtue literary competition

New Acropolis School of Philosophy has been encouraging amateur writers with its literary competition 'Power of virtues' of 19 years standing to formulate and thus strengthen both individual and community values in our age. The topic of the contest proclaimed in 2013 is related to the philosophy of the great idealistic philosopher of antiquity, Plato. As Plato himself stressed the importance of a community where balance is reached through harmonizing the individual, the state and the universe, likewise the writers are encouraged to think of the causes and of the possible solutions of the present day growing sense of isolation and anxiety. The web page of the competition counts more than 25 hundred registered users, and the round-table talk organized after the proclamation of results has been a vivid forum for sharing experience and ideas.

http://www.ujakropolisz.hu/uj-akropolisz-erenynek-erejevel-novella-esszepalyazata-2013

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet