Társadalomtudomány
UNESCO.HU

2020 A LÁTÓHATÁRON vitaest / 2020 ON THE HORIZON debate

2013. május 24.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: A Corvinus Alumni, a Közgáz Alma Mater, a Magyar ENSZ Társaság a Corvinus Világgazdasági Tanszékével és az MTA KRTK Világgazdasági Intézetével együttműködve három témakörben vita-délután sorozatot szervezett, melynek harmadik vitadélutánjára 2013. május 30-án 17:30 órakor kerül sor. Regisztráció: alumni@uni-corvinus.hu.

 

EN: The United Nations Association of Hungary in cooperation with Corvinus Alumni , Közgáz Alma Mater, the Dept. of World Economy of the Corvinus University of Budapest and the Research Centre for Economic and Regional Studies of the Hungarian Academy of Sciences Institute of World Economics organizes a series of debates called ‘2020 ON THE HORIZON’. The topic of the next debate, on 30 May is ‘Hungary in 2020’. Registration: alumni@uni-corvinus.hu.


MEGHÍVÓ - 2020 A LÁTÓHATÁRON

 

A Corvinus Alumni, a Közgáz Alma Mater, a Corvinus Egyetem Világgazdasági Tanszékével, az MTA KRTK Világgazdasági Intézetével és a Magyar ENSZ Társasággal együttműködve három témakörben (A világ főbb kérdései 2020-ban, Európa 2020-ban, Magyarország 2020-ban) szervezett vitasorozat harmadik vita-délutánjára

MAGYARORSZÁG 2020-BAN

 

Időpont: 2013. május 30-án (csütörtök) 17:30.

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, (Budapest IX. Fővám tér 8., főépület) III-as előadó

 

Vitavezető:

Csáki Csaba akadémikus - BCE egyetemi tanár, a Világbank tanácsadója.

 

Előadók:

Nováky Erzsébet - BCE egyetemi tanár, a Jövőkutatási tanszék vezetője, a MTA Statisztikai és Jövőkutatási Bizottságának elnöke

 

Pitti Zoltán - BCE kutató professzora

 

Havas Attila - az MTA Közgazdasági és Regionális Központja Közgazdasági Intézetének tudományos főmunkatársa.

 

Regisztráció: 2012.05.29. 12.00. óráig az alumni@uni-corvinus.hu email címen.

 

Az előző két vitaest keretében ("A világ főbb kérdései 2020-ban" és "Európa 2020-ban") a panelek előadói felvázolták azokat a fő rendező erőket és tendenciákat, amelyek a következő éveket valószínűleg meghatározzák. Nem zártak ki természetesen esetleges "meglepetéseket" sem. A bevezetőkben és vitákban megfogalmazódott, hogy a következő évek során aligha várhatók jelentős kedvező változások a globális és az európai viszonyok alakulásában. A nemzetközi háttér természetesen fontos tényező Magyarország lehetőségeinek formálásában is. Ugyanakkor azonban társadalmunknak és intézményeinknek "hozzájárulása" döntő tényező a tendenciák alakításában, az alkalmazkodásban, ösztönzők vagy tűzfalak építésében, .Ez utóbbiak a fő témái a három részből álló sorozat záró estjének:

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet