Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

UNESCO Sultan Qaboos Díj a környezet megóvásáért/UNESCO Sultan Qaboos Prize for Environmental Conservation

2019. április 1.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: A legfeljebb három nyertes között megoszló, 100.000 USD összdíjazású pénzjutalommal és az elismerésről szóló oklevéllel olyan személyeket, csoportokat, intézményeket, valamint szervezeteket díjaznak, amelyek az UNESCO célkitűzéseivel és programjaival összhangban jelentős eredményeket értek el a környezetvédelem és –megőrzés/gazdálkodás területén: kutatások, környezetvédelmi nevelés és képzés, környezettudatosság megteremtése környezetvédelmi információs anyagok és olyan tevékenység révén, amelyek védett területeket, például világörökségi helyszíneket, bioszféra rezervátumokat és UNESCO Globális Geoparkokat érintenek.

 

EN: The purpose of the UNESCO Sultan Qaboos Prize for Environmental Conservation is to afford recognition to outstanding contributions by individuals, groups of individuals, institutes or organizations who have contributed to environmental and natural resources research, environmental education and training, creation of environmental awareness through the preparation of environmental information materials and activities aimed at establishing and managing protected areas including in relation to sustainable tourism, such as Biosphere Reserves, natural World Heritage sites and UNESCO Global Geoparks.


Az UNESCO tagállamainak kormányai a nemzeti UNESCO bizottságokkal együttműködve terjeszthetnek fel jelölteket az elismerésre. A szervezet a benyújtott jelölések számát nem korlátozza. Magyarországról a díjra pályázni az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság részére küldött pályázati anyag benyújtásával lehet. A jelölési javaslatok elbírálását követően születik döntés az adott pályázat tényleges felterjesztéséről az UNESCO párizsi központja részére.

Az UNESCO részére benyújtható felterjesztések angol vagy francia nyelven összeállított pályázati dokumentációja a jelölési formanyomtatványból, valamint egy támogató levélből áll. Fontos szempont továbbá, hogy az UNESCO örömmel fogadja a jelölést támogató egyéb dokumentumok megküldését is.

A díj statútuma és a jelölési formanyomtatvány itt érhető el.

A díjjal kapcsolatos további információk a http://www.unesco.org/new/en/natural-sciences/environment/ecological-sciences/man-and-biosphere-programme/awards-and-prizes/sultan-qaboos/ honlapon olvashatóak.

Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Titkársága a felterjesztési dokumentációkat 2019. június 5-ig várja papír alapon (1054 Budapest, Akadémia u. 3.), valamint elektronikus úton az info@unesco.hu címre.

Az immáron tizenötödik alkalommal kiírt díj nyertesei a 2019 novemberében Budapesten megrendezésre kerülő Tudományos Világfórumon vehetik át az elismerést.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet