Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

UNESCO-Literacy Díj 2011

2011. június 6.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az UNESCO az alfabetizáció terén végzett tevékenység elismerésére "Alfabetizáció és Béke" (Literacy and Peace) témában két díjat ír ki:
(1) UNESCO-King Sejong Díj;
(2) UNESCO-Confucius Díj.

Az UNESCO-tagállamok kormányai (a nemzeti UNESCO-bizottságokon keresztül), illetve az UNESCO-val hivatalos kapcsolatokat fenntartó nemzetközi NGO-k a két díjra minden évben egy-egy jelöltet állíthatnak.

 

A díj angol nyelvű kiírása elérhető itt.

A díj rövid magyar nyelvű ismertetése itt.

A nevezési lap letölthető itt.

Tovább információk itt.


Az előválogatásra az elektronikusan és papír formában is eljuttatandó nevezéseknek 2010. június 14. 16:00 óráig kell beérkezniük a Magyar UNESCO Bizottság Titkárságának az alábbi címére:

Nemzeti Erőforrás Minisztérium/Magyar UNESCO Bizottság Titkársága
1055 Budapest, Szalay u. 10-14.
V. emelet 548–549. szoba
e-mail: balint.hudecz@nefmi.gov.hu

Az előválogatáson túljutott két nevezést titkárságunk 2010. június 22-ig továbbítja Párizsba. Az előzsűri döntéséről ekkorra minden nevezésbenyújtót tájékoztatunk.

UNESCO-King Sejong Díj King_Sejong

A Koreai Köztársaság támogatásával 1989-ben életre hívott díj Sejong király érdemeinek kíván emléket állítani. Erőfeszítéseinek köszönhetően született meg a koreai abc, a „Hangul”, amely még a mai napig értékes modellként szolgál a világ számára. Az UNESCO King Sejong Díjat olyan kormányoknak, kormányzati szerveknek, ügynökségeknek, vagy civil szervezeteknek ítéli oda, melyek az alfabetizáció területén a fejlődő országokban, multikulturális környezetben az anyanyelv fejlesztéséért kiemelkedő, nemzetközi elismerésre érdemes tevékenységet végeznek.

További információk elérhetők itt.

UNESCO-Confucius Díj Confucius

A Kínai Népköztársaság támogatásával 2005-ben alapított díj Konfucius munkássága előtt kíván tisztelegni. A díjat a nemzetközi zsűri minden évben olyan személyeknek, kormányoknak, kormányzati szerveknek, ügynökségeknek, civil szervezeteknek ítéli oda, akiket/amelyeket az elmaradott térségekben élő, beiskolázatlan felnőttek és fiatalok - ezen belül is nők és lányok - körében végzett tevékenységükért nemzetközi elismerésre érdemesnek talál.

További információk elérhetők itt.
Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet