Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

UNESCO-Japán díj a fenntartható fejlődésre nevelésért 2017. / UNESCO-Japan Prize on Education for Sustainable Development 2017

2017. február 7.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: A fenntartható fejlődésre nevelésért létrehozott UNESCO-Japán díjat idén harmadik alkalommal hirdették meg, melyre Magyarországról is várják a pályázatokat. A részletes feltételek alább olvashatók.

 

EN: The UNESCO-Japan Prize on ESD is now open! The prize is announced for the third time this year, as it was awarded for the first time by the Director-General of UNESCO in November 2015. More information: http://en.unesco.org/prize-esd.


A díjat az UNESCO Végrehajtó Tanácsa 195. ülésének döntése alapján hozták létre, és 2015 novemberében adták át első alkalommal a kiválasztott 3 szervezet részére. A japán kormány által finanszírozott, évenként átadásra kerülő díj egyének, szervezetek és intézmények fenntartható fejlődésre neveléssel kapcsolatos projektjének vagy programjának kimagasló hozzájárulását kívánja honorálni és bemutatni. A program keretében évente 3 díjat adnak át, díjazottanként 50 000 USD jutalommal.
Tagállamonként összesen 3 jelölt felterjesztése lehetséges, a pályázatok koordinálását és kiválasztását az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága végzi.
A jelölésre vonatkozó részletes információk itt érhetők el: http://en.unesco.org/prize-esd
Jelentkezés: az angol nyelven kitöltött formanyomtatványt, a szükséges csatolandó dokumentumokat és az angol nyelvű támogató levelet legkésőbb 2017. március 20-ig juttassák el az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága részére mind papír alapon, mind elektronikusan az info@unesco.hu e-mail címre.

A pályázatokat ide várjuk:

EMMI / UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága

1054 Budapest Akadémia u. 3.

és

info@unesco.hu

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet