Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

UNESCO-Bilbao Díj az emberi jogok kultúrájának terjesztéséért

2010. augusztus 18.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az Emberi jogok oktatásában nyújtott kiemelkedő teljesítmények elismerésére alapított UNESCO/Bilbao Díjat - amely az 1978-ban létrehozott Az Emberi Jogok Oktatásáért UNESCO Díj utódja – olyan intézmények, szervezetek és személyek kaphatják meg, akik kiemelkedő tevékenységük útján hozzájárultak az emberi jogok kultúrájának terjesztéséhez regionális, vagy nemzetközi szinten. A díjra való felterjesztésre az UNESCO-tagállamok kormányai (a nemzeti UNESCO-bizottságokon keresztül), illetve az UNESCO-val hivatalos kapcsolatokat fenntartó nemzetközi NGO-k jogosultak. Az önjelölés nem megengedett. A díjat az UNESCO főigazgatója a különböző régiókat képviselő öttagú nemzetközi zsűri ajánlásai alapján ítéli oda december 10-én, az Emberi jogok napja alkalmából.


A díj angol nyelvű leírása elérhető itt.UNESCO/Bilbao Díj 2010 az emberi jogok kultúrájának előmozdításáért

Az emberi jogok oktatásában nyújtott kiemelkedő teljesítmények elismerésére a spanyol-baszk Bilbao város finanszírozásával alapított UNESCO/Bilbao Díjat olyan intézmények, szervezetek és személyek kaphatják meg, akik kiemelkedő tevékenységük révén elismerésre méltóan, regionális vagy nemzetközi szinten hozzájárultak az emberi jogok kultúrájának előmozdításához. A díjra való felterjesztésre az UNESCO-tagállamok kormányai (a nemzeti UNESCO-bizottságokon keresztül), illetve az ezen a területen tevékenykedő, az UNESCO-val hivatalos kapcsolatokat fenntartó nemzetközi NGO-k jogosultak. Önjelölést nem fogadnak el. A díjat az UNESCO főigazgatója a különböző régiókat képviselő öttagú nemzetközi zsűri ajánlásai alapján ítéli oda és Bilbao polgármesterének jelenlétében nyújtja át 2010. december 10-én, az Emberi Jogok Napja alkalmából.

A díjról szóló részletes angol/francia nyelvű ismertető és nevezési lap letölthető innen 

illetve beszerezhető az alábbi címen:

Nemzeti Erőforrás Minisztérium/Magyar UNESCO Bizottság titkársága

1055 Budapest, Szalay u. 10-14.

V. emelet 548–550. szoba

tel.: 795-4413, -4464

fax: 795-0255

e-mail: gabriella.kertesz@unesco.hu; eva.nagy@unesco.hu; info@unesco.hu

 

A tagállamok legfeljebb 2 nevezést terjeszthetnek elő. Az előválogatásra a nevezéseknek 2010. augusztus 30-án 16:00 óráig kell beérkezniük a Magyar UNESCO Bizottság titkárságának fenti címére (amennyiben lehetséges, elektronikus formában is).

 

Az előválogatáson túljutott két nevezést titkárságunk 2010. szeptember 8-ig továbbítja Párizsba. Az előzsűri döntéséről ekkorra minden nevezésbenyújtót tájékoztatunk.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet