Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

Stockholmi Ifjúsági Víz Díj – magyar verseny, 2020

2020. január 29.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A magyarországi versenyt a GWP Magyarország Alapítvány szervezi számos partnerszervezet segítségével és támogatásával. A versenyben 15-20 év közötti, középiskolás fiatalok vehetnek részt egy maximum kétfős csapatot alkotva.


Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság szakmai támogatását élvező hazai versenyre történő nevezés a www.ifivizdij.hu keresztül történik, egy legfeljebb egyoldalas angol nyelvű összefoglaló (12-es nagyságú Times New Roman betű, másfeles sortávolság, mindenütt 2 cm-es margó) és a nevezési lap 2020. február 23-ig történő beküldésével.

A versenyben 15-20 év közötti, középiskolás fiatalok vehetnek részt egy maximum kétfős csapatot alkotva. A pályamű az élet minőségének javulását elősegítő, helyi, regionális, országos, vagy globális témával foglalkozó, vízügyi vonatkozású témában készítendő.

A kiválasztott összefoglalók szerzői március 9-ig felkérést kapnak a teljes, húszoldalas pályamű kidolgozására 2020. április 19-i határidővel. A 2020. május 23-i döntő résztvevőit (maximum 6 csapat) a verseny bíráló bizottsága 2020. május 4-ig jelöli ki. A nyertes képviseli Magyarországot a stockholmi Víz Világhéten (2020. augusztus 23-28.) rendezendő nemzetközi döntőn. Költségeit a versenyszervezők fedezik. A részvétel egyben a nyertes kötelezettsége is.

A nemzetközi Stockholmi Ifjúsági Víz Díjat (Stockholm Junior Water Prize, SJWP) 1997-ben alapították. Egyike a legelismertebb nemzetközi ifjúsági díjaknak a szakterületen. Védnöke Viktória svéd koronahercegnő, ő adja át a díjat és találkozik a döntő résztvevőivel is az évente megrendezett stockholmi Víz Világhéten. A nemzetközi verseny díja 15.000 dollár és egy kristályszobor. A második legjobb pályamű készítője egy ún. Diploma of Excellence kitüntetést és 3000 dollár pénzjutalmat kap. A döntőben az egyes országok versenyének győztese indulhat.

Flyer_2020_v2-page-001_1

A részletes versenyszabályzatról, a részvétel feltételeiről, a hazai és nemzetközi díj történetéről további információk a http://ifivizdij.hu/ oldalon érhetőek el.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet