Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

Stockholmi Ifjúsági Víz Díj – magyar verseny, 2019

2019. január 11.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A Stockholmi Ifjúsági Vízdíjat (Stockholm Junior Water Prize, SJWP) 1997-ben alapították, egyike a legelismertebb nemzetközi ifjúsági díjaknak a szakterületen. Védnöke a svéd koronahercegnő, Viktória, ő adja át a díjat és találkozik a döntő résztvevőivel is az évente megrendezett stockholmi Víz Világhéten. A Díj 15.000 dollár és egy kristályszobor. A második legjobb pályamű készítője egy ún. Diploma of Excellence kitüntetést és 3000 dollár pénzjutalmat kap.


A nemzetközi döntőben az egyes országok versenyének győztese indulhat. A pályaművek olyan helyi, regionális, országos vagy globális témával foglalkozhatnak, melyeknek környezetvédelmi, tudományos, társadalmi, vagy műszaki jelentőségük van. A verseny nyelve angol. Világszerte több ezer, 15-20 év közötti, középiskolai tanulmányokat folytató fiatal vesz részt évente ebben a szakmai vetélkedőben, mely a víz, illetve a környezet védelmének, a tudatosság felkeltésének kiváló eszköze.

A versenyben 15-20 év közötti, középiskolás fiatalok vehetnek részt egy maximum kétfős csapatot alkotva. A pályázó diákoknak legkésőbb 2019. augusztus 27-ig be kell tölteniük a 15. életévüket, illetve csak 2019. szeptember 1. után tölthetik be a 21. életévüket. A diák nem lehet felsőfokú oktatási intézmény hallgatója, kivéve, ha 2019 őszén kezdi meg felsőfokú tanulmányait. Ellenkező esetben kizárják a versenyből.

A magyarországi versenyt a GWP Magyarország Alapítvány szervezi számos partnerszervezet segítségével és támogatásával. A verseny az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság szakmai támogatását élvezi. A nevezés a hazai verseny honlapján (www.ifivizdij.hu) keresztül történik, egy legfeljebb egyoldalas angol nyelvű összefoglaló (12-es nagyságú Times New Roman betű, másfeles sortávolság, mindenütt 2 cm-es margó) és a nevezési lap beküldésével. Határidő: 2019. február 17. Többszerzős dolgozat esetén ekkor még elégséges egy fő és a segítő tanár megjelölése a regisztrációhoz. A kiválasztott összefoglalók szerzői március 4-ig felkérést kapnak a teljes húszoldalas pályamű kidolgozására. Ezek benyújtási határideje 2019. április 18. A döntő résztvevőit (maximum 6 csapat) a verseny bíráló bizottsága 2019. május 6-ig jelöli ki. A résztvevők a döntőre, egy A0-ás, álló elrendezésű posztert készítenek pályaművük bemutatására. A hazai döntő időpontja: 2019. június 1.

A verseny további részletei itt érhetőek el.

Tájékoztató és versenyszabályzat

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet