Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

Stockholmi Ifjúsági Víz Díj hazai versenye

2013. február 28.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Világszerte minden évben több ezer, 15-20 éves fiatal készül arra, hogy munkáját bemutathassa a Stockholm Junior Water Prize döntőjén. Közülük az egyes országok versenyének győztesei jutnak el a svéd fővárosba, ahol a Víz Világhét keretében lezajló nemzetközi versenyen képviselhetik országukat.

 

Magyarország versenyzője első ízben 2013-ban szerepelhet ebben a nemes vetélkedőben. A hazai versenyt a GWP Magyarország Közhasznú Alapítvány szervezi, számos partnerszervezet segítségével és támogatásával. Védnöke Kovács Péter, vízügyért felelős helyettes államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium.

 

Jelentkezni a www.ifivizdij.hu honlapon keresztül történő regisztrációval, valamint az angol nyelvű pályamű és a nevezési lap beküldésével lehet.

 

Nevezetési határidő 2013. április 15.


A pályaművek olyan helyi, regionális, országos vagy globális témával foglalkozhatnak, melyeknek környezetvédelmi, tudományos, társadalmi, vagy műszaki jelentőségük van. Nevezni egyénileg, vagy maximum háromfős csapattal lehet.

 

Az esemény egyúttal eszköze a víz-, illetve a környezet védelmére, a környezettudatosságra irányuló figyelem felkeltésének és a szakmai utánpótlás nevelésének is. Remélem, hogy az ENSZ Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Évében a verseny hazánkban is nagy figyelmet kap és számos színvonalas pályamű szerzője közül választhatjuk ki Magyarország képviselőjét.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet