Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

Pályázati felhívás - részvétel az UNESCO 9. Ifjúsági Fórumán

2015. május 18.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága és a Nemzeti Ifjúsági Tanács résztvevőt keres az UNESCO 9. Ifjúsági Fórumára (9th UNESCO Youth Forum), amelyre az UNESCO, az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete 38. Általános Konferenciája keretében kerül sor.
Az UNESCO 9. Ifjúsági Fórumát az UNESCO párizsi központjában szervezik meg 2015. október 26-28. között annak érdekében, hogy összehozza a szervezet tagállamainak fiataljait, hogy megvitathassák az aktuális ifjúsági problémákat, és stratégiai ajánlásokat tegyenek.
Az Ifjúsági Fórumot megelőzi egy, az UNESCO európai nemzeti bizottságai által szervezett előkészítő tréning és egyeztető fórum, a Preparatory UNESCO Youth Meeting 2015. október 15-17-én Brüsszelben, melyre szintén a kiválasztott delegált utazik.
Az UNESCO 9. Ifjúsági Fórumának kiemelt témája: Young Global Citizens for a Sustainable Planet.

A program céljai:

- Az Ifjúsági Fórum az UNESCO kétévente megrendezésre kerülő Általános Konferenciájának (Közgyűlésének) integrált része, közvetlenül az Általános Konferencia megelőzően rendezik. Az esemény célja, hogy a szervezetet tagállamaiból világszerte érkező fiatalok megvitathassák napjaink ifjúságot érintő problémáit, és ennek eredményeként stratégiai ajánlásokat határozzanak meg. Az ajánlások, melyek tükrözik mind a résztvevő delegáltak, mind a témában előzetesen készült online kérdőívek eredményeit, az UNESCO Általános Konferenciáján bemutatásra kerülnek a tagállamok magas szintű képviselőinek.

- Az előkészítő találkozó célja lehetőséget adni a delegáltaknak arra, hogy EU-s és UNESCO-s szakértőkkel találkozzanak és így megismerhessék a két szervezet jelenlegi ifjúsággal kapcsolatos szakpolitikáit. E mellett workshopok segítenék az utazókat a nyilvános beszéd elsajátításában, megismertetnék, hogyan készül egy állásfoglalás, vagy hogy hogyan kell megfelelően felépíteni egy érvelést. Ezeken túlmenően a találkozónak az is célja, hogy a részt vevő képviselők megvitassák a 9. Ifjúsági Fórum elé terjeszteni kívánt javaslataikat, valamint lehetőség szerint közös álláspontot és stratégiát alakítsanak ki.

Kik jelentkezhetnek?

- 18-24 év közötti magyar állampolgárok;

- helyi szinten tevékenykedő ifjúságsegítők, fiatalokkal foglalkozó szervezetek aktív résztvevői;

- feltétel a magas szintű angol nyelvtudás, a francia nyelvtudás előnyt jelent;

- fiatalok, akik tapasztalattal rendelkeznek résztvevőként/önkéntesként/vezetőként ifjúsági projektben, az UNESCO kiemelt témáihoz kapcsolódó feladatban;

- fenntartható fejlődéssel kapcsolatos tapasztalat előnyt jelent;

- vállalja a 2 programra történő kiutazást a megadott időpontokban Brüsszelbe és Párizsba.

Az utazások költségeit az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága fedezi.

Pályázati anyagnak tartalmaznia kell:

- a nyelvtudást igazoló dokumentumok másolatát,

- angol és magyar nyelvű önéletrajzot (mindenképp tartalmazza: név, állampolgárság, születési dátum, e-mail),

- egy oldal terjedelmű magyar és angol nyelvű motivációs levelet, valamint

- egy ifjúsági, fiatalokkal foglalkozó szervezet ajánlását.

Beadási határidő: 2015. május 25. 23:59

A pályázati anyagokat a titkar@ifjusagitanacs.hu e-mail címre kell beküldeni a fent jelzett határidőig. Csak a hiánytalanul benyújtott pályázati anyagok kerülnek befogadásra.

A kiválasztás során a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöksége javaslatot tesz, amelyből az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága Elnöksége választja ki a delegáltat (1 fő), valamint a tartaléklistán szereplő személyeket (2 fő).

További információk:

https://en.unesco.org/events/9th-unesco-youth-forum

A felhívás itt letölthető. Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet