Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

Oktatást Mindenkinek Globális Nyomon Követési Jelentés és Rajzverseny

2012. február 28.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A 2012-es év harmadik negyedében várható az Oktatást Mindenkinek Globális Nyomon Követési Jelentés megjelenése. A beszámoló középpontjába helyezi azokat a készségeket fejlesztő programokat, amelyek növelhetik a fiatalok elhelyezkedési lehetőségeit valamint esélyeit egy jobb életre. A fiatalok világszerte úgy hagyják el az oktatási intézményeket, hogy nem rendelkeznek azokkal a készségekkel és tapasztalatokkal, amelyekre szükségük van a társadalomban való boldoguláshoz és a megfelelő munkahelyen való elhelyezkedéshez. A jelentés olyan tanulmányokat és oktatási módszereket mutat be, amely programok a gazdaságilag és szociálisan fejlett társadalmakban már sikerrel jártak.


A jelentés előkészítésében részt vesznek ifjúsági és civil szervezetek, bloggerek valamint egyetemi csoportok annak érdekében, hogy minél szélesebb párbeszéd alakuljon ki nevelésügyi, oktatásügyi, képzettségi és elhelyezkedési kérdésekről. Ennek érdekében az UNESCO létrehozott egy olyan honlapot, ahol a fiatalok hallathatják a hangjukat, elmondhatják, hogy szerintük milyen oktatási és készségfejlesztési programokra lenne szükségük a munkaerőpiacon (http://youth-skills-work.tumblr.com/), valamint a fiatalok számára meghirdetett egy grafikai/illusztrációs versenyt, amelynek célja a következő jelentés borítójának a megtervezése.

Az UNESCO által meghirdetett design verseny célcsoportja a 18-24 évesek. A verseny célja olyan rajzok, grafikák vagy eredeti elkészítése és beküldése, amelyek témája az ifjúság, a tapasztalatok és a munka. A nyertes alkotása a 2012-es jelentésben kerül bemutatásra valamint a nyertes egy Párizsi körutazásban is részesül. Az alkotások beküldésének határideje 2012. április 1. További információ az alábbi honlapon: www.efareport.unesco.org

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet