Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

Nők a Tudományban Kiválósági Díj (2018)

2018. december 4.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A Nők a Tudományban Egyesület a Magyar Tudományos Akadémia és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével meghirdeti a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat biológia-, kémia- és műszaki tudományok tématerületen.


Pályázati felhívás

A Nők a Tudományban Egyesület a Magyar Tudományos Akadémia és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével meghirdeti a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat biológia-, kémia- és műszaki tudományok tématerületen.

Hiszünk benne, hogy a sikeres kutatók és innovátorok felkutatása, bemutatása és jutalmazása kiemelten fontos Magyarország tudományos és gazdasági versenyképessége szempontjából. Különösen fontosnak érezzük a fiatal kutatónők támogatását, ezért a Nők a Tudományban Egyesület 2013-ban megalapította a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat. Az elismerést olyan fiatal kutatónők nyerhetik el, akik kiemelkedő teljesítményt mutatnak fel szakterületükön, és aktív részesei a hazai tudományos életnek; mindemellett készek részt vállalni a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítéséből a fiatal lányok körében, így inspirálva környezetüket. A fiatal kutatók elismerésével szeretnénk sikereiket hazai szinten is láthatóvá tenni, egyben megerősíteni őket abban, hogy teljesítményük az egész társadalom számára kiemelkedő fontossággal bír. A díjak odaítéléséről a Nők a Tudományban Egyesület elnöksége által felállított tudományos szakmai bizottság dönt. A díj fővédnöke Prof. Hargittai Magdolna akadémikus.

Egyesületünk minden pályázónak lehetőséget biztosít egy ingyenes tudománykommunikációs csoportos tréningen való részvételre.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a szakmai munkásságot elismerő díj átadására 2019. március 7-én kerül sor. A díjazottak tárgyi jutalomban részesülnek.

Pályázati feltételek:

A díjra pályázhatnak olyan, PhD fokozattal rendelkező magyar állampolgárságú vagy magukat magyar nemzetiségűnek valló kutatónők, akik

 • kiemelkedő kutatási vagy technológiai tevékenységet végeznek az adott tématerületen,
 • aktív részesei a hazai K+F világnak,
 • tevékenységük elsősorban Magyarországon működő kutatóintézetekhez, egyetemekhez, cégekhez köthető,
 • a pályázat beadásakor még nem töltik be a 40. életévüket (a korhatár a szülési szabadságon illetve főállásban gyermekneveléssel töltött idő hosszával emelhető).
 • A pályázónak pályázata során az alábbi adatokat szükséges megadnia, feltöltenie:
 • a jelölt személyes adatait,
 • a pályázó szakmai önéletrajzát tartalmazó dokumentumot,
 • első és utolsó szerzős publikációk számát, az erre kapott hivatkozásokkal
 • tématerülettel kapcsolatos publikációinak, eredményeinek, szabadalmainak és kitüntetéseinek felsorolását tartalmazó dokumentumot,
 • a jelölt szakmai munkásságát bemutató dokumentumot (maximum 2 oldal terjedelemben),
 • munkásságának a laikusok számára is érthető összefoglalóját,
 • két ajánlólevelet a tématerület elismert szakembereitől, két önálló dokumentumban;
 • a pályázót ajánló szakember adatait.

A pályázás módja:

 • Pályázat benyújtása a nokatud.hu oldalon erre a célra létrehozott jelentkezési felület kitöltésével történik:

http://nokatud.hu/kivalosagi-dij-2018-jelentkezes/

A pályázat benyújtásával a pályázó tudomásul veszi, hogy a díjat nyert pályázók nevét a pályázat kiírója nyilvánosságra hozza.

A pályázat beküldésének határideje: 2019. január 27. éjfél

További információk:

hello@nokatud.hu

+36 30 656-1489, +36 20 9361 365


 

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet