Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

Pályázati lehetőség a Nemzetközi Jazznap 2020. házigazda városának

2018. március 26.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az UNESCO felhívást tett közzé a 2020-as Nemzetközi Jazznap házigazda városának való jelentkezésre. A pályázat részletei alább olvashatók.

Az UNESCO 2011 novemberében döntött arról, hogy minden év április 30-át nemzetközi jazznapként ünnepli annak elismeréseként, hogy a jazz műfaján keresztül a kultúrák közötti párbeszédet és megértést erősíti, segíti, közelebb hozva ezzel az embereket a világ minden táján. A jazznap Herbie Hancock világhírű zongorista, UNESCO jószolgálati nagykövete kezdeményezésére indult, és már 2012-ben is világszerte koncertek ezreivel ünnepelték.
Az UNESCO – a Thelonious Monk Jazz Intézettel konzultálva – minden évre kiválaszt egy házigazda várost, mely az adott év jazznapi programjának otthont ad, valamint nemzetközi all-star koncertet tart, és ezzel az azévi nemzetközi események élére áll.

 

Ahhoz, hogy az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága a 2020-as esemény házigazdájának történő pályázati anyag esetleges támogatásáról dönteni tudjon, a kitöltött jelentkezési nyomtatványt és annak szükséges mellékleteit (a kiírásban meghatározott kormányzati, városi vezetési és kiemelt partneri támogató ill. kísérőlevelek) legkésőbb 2018. április 27-ig kérjük megküldeni az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Titkársága részére papír alapon az EMMI / UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Titkársága 1054 Budapest Akadémia u. 3. címre és elektronikusan is az info@unesco.hu e-mail címre.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet