Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

Jelölési lehetőség az UNESCO 2019-es Nemzetközi Alfabetizációs díjaira / Call for nominations for the UNESCO International Literacy Prizes 2019

2019. május 7.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: Az UNESCO a témában két díjat ír ki: az UNESCO-King Sejong díjat, amely az anyanyelvi oktatásra és képzésre helyezi a hangsúlyt, valamint az UNESCO-Konfuciusz díjat, amely az elmaradott térségekben élő felnőttek és beiskolázatlan fiatalok – ezen belül kiemelten is a nők és lányok – körében végzett tevékenységet díjazza. Az idei felhívás kiemelt témája: írni-olvasni tudás és többnyelvűség.
Pályázati határidő Magyarországon: 2019. május 20.


EN: The call for nominations for the UNESCO International Literacy Prizes 2019 is now open. The two prizes are the UNESCO King Sejong Literacy Prize for "the development and use of mother-tongue literacy education and training", and "literacy amongst adults in rural areas and out-of-school youth, particularly girls and women" for the UNESCO Confucius Prize for Literacy. This year’s theme is "Literacy and Multilingualism".
Deadline in Hungary: 20 May 2019.


Az 1967-ben alapított díjak jelenleg a két, Dél-Korea által finanszírozott UNESCO-King Sejong díj, valamint a három, Kína által finanszírozott UNESCO-Konfuciusz díj. A díjakat évente adományozzák, az írástudás előmozdításához nyújtott kiemelkedő és fáradhatatlan hozzájárulás elismerésére.
Fontos, hogy a pályázatoknak mind a díjak kiemelt céljához, mind az idei témához – mely az írni-olvasni tudás és többnyelvűség – kapcsolódniuk kell.

A pályázás két lépcsőben történik. Először a pályázó személy, intézmény vagy nem kormányzati szervezet feltölti pályázatát az unesco.org/ilp/account nyilvánosan elérhető oldalára. A beérkező pályázatok közül az UNESCO azokat fogadja be, melyeket az adott tagállam UNESCO nemzeti bizottságán keresztül támogat.

A pályázatokat így hazai előválogatás után nyújtja be az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága az UNESCO részére. A szükséges előválogatás miatt a pályázati határidő Magyarországon 2019. május 20-a éjfél, az ezt követően benyújtott pályázatokat sajnos nem tudjuk figyelembe venni.
Kérjük, hogy pályázatának benyújtásáról az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságát az info@unesco.hu e-mail címen tájékoztassák a pályázati anyag előzetes megküldésével.

További információ: http://en.unesco.org/themes/literacy/prizes.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet