Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

Jelölési lehetőség az UNESCO/Emir Jaber al-Ahmad al-Jaber al-Sabah díjra

2018. augusztus 31.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az UNESCO meghirdette az UNESCO/Emir Jaber al-Ahmad al-Jaber al-Sabah Díjra (2018-2019) való felterjesztési lehetőséget. Az elismerés célja, hogy jutalomban részesítsen olyan személyeket és szervezeteket, melyek kimagasló mértékben hozzájárulnak a fogyatékossággal élő emberek társadalmi beilleszkedéséhez, valamint életének jobbá tételéhez különböző hatékony és innovatív digitális megoldások alkalmazása révén.


A díjra olyan egyének, illetve intézmények/szervezetek jelölésére van lehetőség, akik/amelyek szerepet vállalnak abban, hogy megszűnjenek az akadályok a fogyatékossággal élők számára az információhoz és tudáshoz való digitális eszközökkel történő hozzáférés terén. Fontos szempont továbbá, hogy a jelöltek legalább ötéves, eredményekkel alátámasztott tapasztalattal rendelkezzenek. Az elismerést nem konkrét projektek, vagy programok kapják, hanem a felterjesztett egyén, illetve szervezet. A jelenlegi kiírás szerint tagállamonként összesen három felterjesztés benyújtására van lehetőség. Az idei kiírás három tematikus tengelye: 1.) szakpolitika-formálás, érdekképviselet, együttműködés és partnerség; 2.) digitális megoldások, támogató környezet és folyamatok (beleértve az eszközöket és a forrásokat) létrehozása és fejlesztése; 3.) az emberek kapacitásainak megteremtése és erősítése a digitális megoldások költséghatékony és fenntartható módon történő alkalmazásához és felhasználásához. Az elismerésben összesen két jelölt (kategóriánként 1-1) részesülhet 20 000-20 000 dollár értékben. A díj részletes kiírása megtalálható a https://en.unesco.org/prizes/digital-empowerment oldalon. A pályázás folyamata: először a pályázó személy, intézmény, nem-kormányzati szervezet feltölti pályázatát a https://en.unesco.org/prizes/digital-empowerment/nomination-process nyilvánosan elérhető oldalra, majd az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság a támogatásra javasolt jelöltek pályázatához támogató nyilatkozatot állít ki.

A pályázáshoz szükséges:

  • a jelöléshez kapcsolódó angol nyelven kitöltött online formanyomtatvány, valamint a jelölést támogató egyéb dokumentumok feltöltése legkésőbb 2018. szeptember 15-ig az UNESCO e célból létrehozott online felületére, és erről az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Titkárságának tájékoztatása az info@unesco.hu e-mail címen;
  • a nemzeti bizottságok támogatásának kifejezésére szolgáló Nominating Entity Form elnevezésű nyomtatvány jelöltre vonatkozó részének kitöltése és megküldése 2018. szeptember15-ig az info@unesco.hu címre.


 

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet