Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

Jelölési lehetőség a L’Oréal-UNESCO a Nőkért és a tudományért nemzetközi díj 2019-es kiírására

2018. május 31.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az 1998-ban létrehozott L’Oréal-UNESCO a Nőkért és a tudományért nemzetközi díj kiváló kutatónőként részesít elismerésben világszerte.

Minden évben öt kiváló női kutató kapja meg a díjat és a vele járó pénzjutalmat a tudomány fejlődéséhez való hozzájárulások elismeréseként. A 2019-es kiírásban az élettelen természettudományok, matematika és számítógép-tudomány területén kimagasló eredményeket elérő női kutatókat lehet jelölni. A program kezdete óta 102 díjazott vehette át az elismerést, akik közül hárman Nobel-díjban is részesültek.

A jelölési dokumentáció www.forwomeninscience.com oldalon keresztül történő benyújtásának határideje: 2018. június 29.

A jelölők köréről, a jelöltekkel szemben támasztott követelményekről, valamint a pályázás menetéről részletesen itt olvashatnak. A pénzjutalom összege egyénenként 100.000 euró.

A programhoz kapcsolódóan minden évben 15 fiatal tehetség (International Rising Talents) is elismerésben részesül. Az International Rising Talents program a korábbi években kiírt UNESCO-L’Oréal International Fellowships program folytatása. A 15 tehetség fejenként 15 000 eurót kap tudományos munkássága folytatására. Az elismerésben részesülőket a programhoz kapcsolódó nemzeti és regionális ösztöndíjprogramok legjobbjai közül választják ki. Az International Rising Talents kategória kiírása eltérő időpontban történik.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet