Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

Jelölési lehetőség az UNESCO - Madanjeet Singh díjra a tolerancia és az erőszakmentesség előmozdításáért

2018. január 30.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A díjban olyan egyének, intézmények és nem kormányzati szervezetek részesülhetnek, akik/amelyek kiemelkedő tevékenységet folytatnak a tolerancia és az erőszakmentesség elősegítéséért a tudomány, a kultúra, a művészetek és a kommunikáció területén, továbbá több éve dolgoznak a nemzeti/nemzetközi szintű problémák megoldásáért.

Fontos szempont, hogy a jelöltek kivételes tevékenységet folytassanak és vezető szerepet töltsenek be a tolerancia népszerűsítése terén, valamint egy vagy több kiemelkedő jelentőségű kezdeményezés kötődjön hozzájuk, amelyeknek célja a tolerancia és erőszakmentesség fejlesztésének elősegítése és megfelelnek a díj statútumának 3. pontjában foglaltaknak.

Jelölést a tagállamok UNESCO nemzeti bizottságaikkal konzultálva nyújthatnak be, tagállamonként legfeljebb kettőt. A 100.000 dollár összdíjazású díjban két nyertes részesülhet egyenlő arányban. A díjjal kapcsolatos további információk elérhetőek az UNESCO központi honlapján: http://www.unesco.org/new/en/social-and-human-sciences/events/prizes-and-celebrations/unesco-prizes/madanjeet-singh-prize/

A jelölési javaslatokat az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság (továbbiakban: UMNB) 2018. február 15-ig várja elektronikus úton az info@unesco.hu e-mail címen és papír alapon a 1054 Budapest, Akadémia u. 3. címre.

A jelölési dokumentáció befogadásához az alábbiak megküldésére van szükség a fent megjelölt formában:

  • a jelölési formanyomtatvány kitöltött formában,
  • legalább két, a jelölttől független személy/intézmény angol nyelvű támogatólevele.

A beérkező javaslatokat az UMNB álláspontjának megjelölésével Bizottságunk felterjeszti miniszteri szintű jóváhagyásra.

A jelölési formanyomtatvány és a díj statútuma itt érhető el.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet