Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

Jelentkezési lehetőség az ENSZ Civilizációk Szövetsége ösztöndíj-programra / Call for Applications for the UNAOC Fellowship Program 2016.

2016. május 26.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: Az ENSZ Civilizációk Szövetsége ösztöndíj-program 25-38 éves fiatalok számára nyújt lehetőséget két hetes, kultúrák és vallások közötti párbeszéd témájában megrendezésre kerülő programban való részvételre.

Jelentkezési határidő: június 26.

 

EN: The main objective of the Fellowship Program is to challenge cultural stereotypes and develop cross-cultural partnerships between peoples from different faiths and cultures. During two weeks, the EUNA cohort and the MENA cohort will visit each other’s region and interact with a wide range of local actors and partners. In 2016, the Fellowship Program will also focus on Education as a tool to prevent of radicalization and xenophobia.


A program célja a kultúrák és vallások közötti párbeszéd és kölcsönös megértés elősegítése egyrészt az európai és észak-amerikai, másrészt a közel-keleti és észak-afrikai régió fiatal szakemberei és feltörekvő vezetői számára. A résztvevők több országba is ellátogatnak, ahol a fogadó ország kultúrájával, politikai és társadalmi helyzetével, vallásával stb. ismerkednek meg. Az ösztöndíjra olyan 25 és 38 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik a kultúrák közötti párbeszéd területén szakmai tapasztalattal rendelkeznek a politika, civil társadalom, a média, helyi közösségek, kutatás, művészetek és egyéb területeken végzett tevékenységük révén, és akik véleményformálóként és aktív kezdeményezőként segíthetik majd elő a kultúrák közötti együttműködést a közösségükben.

Az ösztöndíjra való jelentkezés határideje június 26. A pályázat részletei a http://fellowship.unaoc.org/ címen érhetők el, illetve a KKM honlapján: http://ensz.kormany.hu/felhivas-ensz-civilizaciok-szovetsege-osztondijra.

 

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet