Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

Gyermekek Művészeti Világkiállítás - 17. Kanagawa Biennial

2012. augusztus 15.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

2013 júliusában kerül megrendezésre a 17. Kanagawa Biennial, ami egy 4 és 15 év közötti gyermekeknek szóló művészeti pályázat. Az előző rendezvényt 2011 júliusában tartották, és több mint 22 ezer pályázó vett részt rajta, több mint 77 országból. Idén még több nevezésre számítanak, hiszen kiváló lehetőség a kreatív gyerekek bemutatkozására.


4 és 15 év közötti gyermekek műveit várják a kedvenc témájukban. Szabadon választhatják meg az alapanyagot is: dolgozhatnak vízfestékkel olajfestékkel, zsírkrétával, pasztellel, nyomattal vagy akár kollázzsal is. A vászonnak viszont kisebbnek kell lennie, mint az F8-as méret, maximum 54 cm x 38 cm lehet. A keretezés nem megengedett.

Pályázni csak egyénileg lehet, egy alkotással, ami korábban nem szerepelt még versenyen. A versenyre 2012. szeptember 1. és 2012. november 30. között nevezhetnek, postai úton, az angolul kitöltött nevezési lappal együtt, amit a munkájuk hátoldalára szükséges majd ragasztani (elérhető szeptembertől).

Cím: Secretariat, The 16th Kanagawa Biennial World Children’s Art Exhibition, Kanagawa International foundation c/o Kanagawa Plaza for Global Citizenship 1-2-1 Kosugaya, Sakae-ku, Yokohama 247-007 Japan.

A beküldött alkotásokból neves japán zsűri választja ki a legjobbakat 2013. március-április között, és amelyeket végül a Gyermek Művészeti Világkiállításon mutatnak be a közönségnek 2012. július-augusztusban. A díjazott munkákat nem küldik vissza, a népek közötti megértés és a nemzetközi cserék előmozdítását célzó programok keretében kívánják felhasználni.

A nyertesek listája a megadott weblapon lesz elérhető.

További információ: http://www.earthplaza.jp/biennial/

Jelentkezési lap:

Nyertesek listája: http://www.earthplaza.jp/biennial/index.html

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet