Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

Jelölési lehetőség a Félix Houphouët-Boigny Békedíjra / Nominations for the Félix Houphouët-Boigny Peace Prize

2014. március 14.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: A Félix Houphouët-Boigny Békedíjban olyan egyének, magán- és köztestületek részesülnek, akik sokat tettek a béke elősegítéséért, védelméért és megőrzéséért. Az UNESCO főigazgatója minden évben körlevélben kéri fel a tagállamokat és az UNESCO-val konzultációs státuszban lévő nem kormányzati szervezeteket a jelölések megtételére. Tovább >>

 

EN: The Félix Houphouët-Boigny Peace Prize is intended to honour living individuals and active public or private bodies or institutions that have made a significant contribution to promoting, seeking, safeguarding or maintaining peace, in conformity with the Charter of the United Nations and the Constitution of UNESCO. For more information please visit the website of UNESCO.


HU: A Félix Houphouët-Boigny Békedíjban olyan egyének, magán- és köztestületek részesülnek, akik sokat tettek a béke elősegítéséért, védelméért és megőrzéséért. Az UNESCO főigazgatója minden évben körlevélben kéri fel a tagállamokat és az UNESCO-val konzultációs státuszban lévő nem kormányzati szervezeteket a jelölések megtételére. A kormányzati szerveken kívül jelölhetnek még:

  • akadémiák;
  • akadémiai tagok;
  • a béke előmozdításával és az emberi jogok hirdetésével foglalkozó, az ENSZ és az UNESCO szellemiségét követő alapítványok, egyesületek és központok;
  • nemzetközi jogi intézmények;
  • a parlamentek tagja és a kormányok tágjai;
  • egyetemek rektorai,
  • valamint történelemtudománnyal, politikatudománnyal és joggal foglalkozó professzorok.

A díjazott 150.000 dollárban részesül, a díjra való jelölési határidő 2014. április 30. A korábbi nyertesek között szerepel: Nelson Mandela, Fredderik W. de Klerk, a Hágai Nemzetközi Jogi Akadémia, Yitzhak Rabin, Shimon Peres, Yasser Arafat és Francois Hollande. A telje lista elérhető az UNESCO központi honlapján: http://www.unesco.org/new/en/houphouet-boigny-peace-prize/award/prizewinners/.

A jelölésre jogosult nem kormányzati szervek (lásd fentebb) az UNESCO központi honlapján található jelölőlap kitöltésével és megküldésével az UNESCO párizsi központja számára (Mr Alioune Traoré, Executive Secretary of the Félix Houphouët-Boigny Peace Prize, UNESCO (Room B1.06), 1 rue Miollis, 75732 PAris Cedex 15, France) élhetnek a felterjesztési lehetőséggel. A formanyomtatvány elérhető itt. További információk az UNESCO központi honlapján találhatók.

 


  

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet