Pályázatok, ösztöndíjak
UNESCO.HU

2019 UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Információs és Kommunikációs Technológiák az Oktatásban Díj/ 2019 UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa ICT in Education Prize

2019. június 21.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: Az UNESCO pályázati felhívást tett közzé az UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa díjra való jelölés lehetőségéről. A kiírás idei témája a mesterséges intelligencia használata az oktatás, tanulás és tanítás megújításában.
Pályázati határidő Magyarországról: 2019. augusztus 31.


EN: The theme of 2019 Prize is “The use of Artificial Intelligence (AI) to innovate education, learning and teaching”.
Deadline from Hungary: 31 August 2019.


HU: Az UNESCO pályázati felhívást tett közzé az UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa díjra való jelölés lehetőségéről. A kiírás idei témája a mesterséges intelligencia használata az oktatás, tanulás és tanítás megújításában. A 2019-es díj azokat a kezdeményezéseket kívánja elismerni, amelyek a mesterséges intelligenciát (MI) és az idegtudomány felhasználását az MI-ben annak érdekében erősítik, hogy segítsék a tanulást, a tanítást és az oktatás végrehajtását és menedzsmentjét. Arra is törekszik, hogy az MI oktatásba történő bevezetése ne fokozza a digitális szakadékot, és mindenki élvezhesse az új technológiai fejlesztések előnyeit.

 

A Bahreini Királyság által finanszírozott, két, egyenként $25,000-os pénzjutalommal járó díjban olyan személyek és intézmények részesülhetnek, akik vagy amelyek tevékenysége a tanulást, az oktatást és általában a nevelési munka eredményességét segítik elő az információs és kommunikációs technológiák innovatív alkalmazásával. A felterjesztések benyújtása online felület segítségével történik, mely a www.unesco.org/ict-ed-prize címen érhető el. Új felhasználóknak regisztrálni az alábbi oldalon lehetséges: http://www.unesco.org/ict-ed-prize/register. További információk elérhetők az UNESCO központi honlapján: https://en.unesco.org/themes/ict-education/ict-education-prize.

 

A pályázás két lépcsőben történik. Először a pályázó személy, intézmény vagy nem kormányzati szervezet feltölti pályázatát a fent említett oldalra, majd a beérkező pályázatok közül az UNESCO azokat fogadja be, melyeket az adott tagállam UNESCO nemzeti bizottságán keresztül támogat.

 

Kérjük, hogy pályázati szándék esetén a jelöléshez kapcsolódó angol nyelven kitöltött online formanyomtatványt, a jelölést támogató csatolandó dokumentumokkal legkésőbb 2019. augusztus 31-ig az UNESCO e célból létrehozott online felületére szíveskedjenek feltölteni, és erről a pályázati anyag előzetes megküldésével az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságát az info@unesco.hu e-mail címen tájékoztassák.

 

A beérkező javaslatokat az UMNB álláspontjának megjelölésével Bizottságunk felterjeszti miniszteri szintű jóváhagyásra. Tagállamonként legfeljebb három felterjesztés benyújtására van lehetőség, melynek végső határideje: 2019. október 31.

 

EN: UNESCO published the call for the 2019 UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa ICT in Education Prize. The theme of 2019 Prize is “The use of Artificial Intelligence (AI) to innovate education, learning and teaching”. The 2019 Prize will recognize initiatives that leverage artificial intelligence (AI) and applications of neuroscience in AI to enhance learning, teaching, and the delivery and management of education. It also aims to ensure that the deployment of AI in education does not exacerbate digital divides, and everybody can reap the benefit of new technological developments.

 

Funded by the Kingdom of Bahrain and established in 2005, the Prize rewards projects that use ICT to enhance teaching, learning and overall education performance.

 

For more detailed information on eligibility criteria, submission and nomination process, please visit UNESCO ICT in education Prize website: https://en.unesco.org/themes/ict-education/ict-education-prize.

 

Deadline for applications from Hungary: 31 August 2019. Please inform the Hungarian National Commission for UNESCO of your application by email also at info@unesco.hu.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet