Nevelésügy
UNESCO.HU

UNESCO kiadvány a toleranciára nevelésért / UNESCO Publication for Teaching Respect for All

2014. augusztus 28.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: Az UNESCO útmutatót adott ki „Teaching Respect for All” programjához, melynek célja a rasszizmus és az intolerancia visszaszorítása. A kiadvány a tanároknak szánt átfogó forrás azokról az ösztönző módszerekről, melyek célja a tolerancia erősítése a diákok körében, tekintet nélkül színre, nemre, háttérre, szexuális irányultságra, nemzeti, etnikai vagy vallási orientációra és identitásra.

A kiadvány angol nyelven online elérhető ITT.

 

EN: UNESCO released the Teaching Respect for All implementation guide that provides teachers with a comprehensive source of methods to encourage tolerance among students of all backgrounds, sexual orientations, religions, and genders.
The publication is available online HERE.


TRA_cover_pg_001HU: Az UNESCO ezen programjához online platformot is létrehozott, mely felületet ad a témában kialakuló párbeszédeknek, hogy megkönnyítse a tapasztalatok cseréjét és a különböző tevékenységek és projektek egymással való megismertetését.

A platformon érdemes regisztrálni mind az oktatási szakembereknek, mind a fiataloknak, mivel a felhasználók által bevitt tartalom segítségével fogja a projekt elnyerni végső formáját.

Regisztrálni az alábbi oldalakon lehet:

oktatási szakemberek számára: https://en.unesco.org/respect4all/professionals/register 

fiataloknak: https://en.unesco.org/respect4all/young/register
Az oldal angol és francia nyelven érhető el.

 

EN: UNESCO has also launched an online platform for Teaching Respect for All to encourage all education professionals including teachers/educators and head teachers/NGO managers, decision-makers, as well as youth to join this Online Platform and actively participate, connect and discuss. The inputs provided by the participants will shape the final phase of the TRA project.

Education professionals: https://en.unesco.org/respect4all/professionals/register 

Youth: https://en.unesco.org/respect4all/young/register

 

 

 


 

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet