Nevelésügy
UNESCO.HU

Az Ökoiskola hálózat legfrissebb hírei / Latest news on the Network of Hungarian Eco-schools

2014. február 26.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: Az UNESCO fenntartható fejlődésre nevelés hazai megvalósítói között kiemelt szerepet játszik az Ökoiskola hálózat, melynek legfrissebb hírei alább olvashatóak. További információk elérhetők az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) honlapján.

EN: Latest news on the Network of Hungarian Eco-schools are available below in Hungarian. Eco-schools are part of the-ENSI network of eco-schools, their goal is to represent the idea of sustainability in public education. For more information on the Hungarian Eco-schools please visit the webpage of the Hungarian Institute of Educational Research and Development.


Az Ökoiskola Hálózat 379. Hírlevele
2014. március 07.

1. Felhívás ökoiskolák részére kutatásban való részvételre
2. Filmajánló: "Vad Szigetköz - A szárazföldi delta"
3. Barlangok hónapja – 2014. március 01. 31.
4. Vízgazdálkodási innovációs verseny diákoknak
1. Felhívás ökoiskolák részére kutatásban való részvételre

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara közoktatás-fejlesztési beavatkozások hatásmechanizmusait feltáró kutatást végez. A kutatás célja a közoktatás-fejlesztési programok eredményességének támogatása. A kutatás során olyan iskolákban gyűjtenek adatokat, ahol az elmúlt években uniós finanszírozású fejlesztési programokat valósítottak meg. A kutatás külön figyelmet fordít az ökoiskolákban folyó fejlesztések eredményeire, így a kutatási adatok nagymértékben hozzájárulnak a további ökoiskolai fejlesztési programok megalapozásához is.
Kérjük az ökoiskolák vezetőit, hogy a maximum 30 perces intézményi kérdőív kiöltésével és a szintén maximum 30 perces pedagógus kérdőívnek a megfelelő kollégákhoz való eljuttatásával járuljanak hozzá a kutatás sikerességéhez.

Az részletes kutatási felkérés és a kérdőívek a következő linken érhetők el:
http://www.impala.elte.hu/felkeres/

Köszönettel: Varga Attila, Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet


2 Filmajánló: "Vad Szigetköz - A szárazföldi delta"

A "Vad Szigetköz - A szárazföldi delta" természetfilm, a Szigetköz élővilágát mutatja be a Duna elterelése óta eltelt 20 év változásai tükrében.
Az 52 perces film tavaly októberben készült el a Médiatanács támogatásával a Magyar Média Mecenatúra Program keretében. Bemutatójára a Budapesti Víz Világtalálkozó kísérő rendezvényén, az Éltető Víz Filmszemlén került sor, egyúttal a szemle nyitófilmje is volt.
Az MTV a karácsonyi műsorfolyam keretében tűzte műsorára, jelenleg egy 8 perces werk filmmel kiegészítve az art mozik vetítik számos vidéki városban és Budapesten, valamint Szigetközben 25-30 kisebb településen.
A vetítések időpontjáról emailben lehet kérni információt:
vadszigetkoz@gmail.com, natfilm@mailbox.hu
vagy a Facebook oldalon
https://www.facebook.com/VadSzigetkoz
lehet tájékozódni.
A film első pár perce:
http://www.youtube.com/watch?v=fDkRghVKVnc
A filmet főleg iskolások, fiatalok, családok részére ajánljuk, korhatár nélkül megtekinthető.
Köszönettel és üdvözlettel
További információ: Bagladi Erika 06-30-322-91-50

3. Barlangok hónapja – 2014. március 01. 31.

Programok és kedvezmények a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság barlangjaiban
Kedvezmények
Márciusban a szervezett természetismereti programok és kirándulások középpontjában országszerte a barlangok állnak. A Barlangok Hónapja elnevezésű eseménysorozat a barlangok világára, a természet erőinek munkája nyomán évmilliók alatt létrejött csodálatos felszín alatti képződményekre, valamint a barlangok élővilágának titkaira hívja fel a figyelmet. A barlangok kedvezményes belépőkkel látogathatók, ráadásul a látogatók tartalmas programokon, szakvezetéseken juthatnak sok hasznos információhoz. A programsorozat dél-dunántúli eseményeinek helyszíne az Abaligeti-barlang, a Tettyei Mésztufa-barlang és az orfűi Mészégető-források barlangja.

Részletek:
http://www.ddnp.hu/index.php?pg=news_111_2149

4. Vízgazdálkodási innovációs verseny diákoknak

A bajai Eötvös József Főiskola Innovációs Műhelye versenyt hirdet felső tagozatos általános és középiskolás diákok részére. A versenyen pályaművel lehet részt venni.

Pályázni lehet a minden olyan javaslattal, ötlettel, alkotással, makettel, kutatási eredménnyel, méréssel, adatsor elemzéssel, amelyek a vízzel, vízgazdálkodással, vízhasználatokkal kapcsolatos témakörbe tartoznak (területi és települési vízgazdálkodás, vízi környezet és annak védelme, informatikai, gépészeti, energetikai és fenntarthatósági témakörök).

A versenyt azoknak az általános- és középiskolás diákoknak került meghirdetésre, akik magyarországi, vagy határon túli alapfokú, vagy középiskolában tanulnak, és 1995. január 1. és 2001. december 31. között születtek. A pályázaton a diákok részt vehetnek egyénileg, vagy kis csoportos (legfeljebb négy fős) csapatban.

A pályázat célja:

A diákok alkotói kedvének, innovációs aktivitásának fejlesztése, élénkítése a vízhez kapcsolódó témában.

Nevezni lehet az vizinnovacio@ejf.hu e-mail címen.
Nevezési határidő: 2014. szeptember 1.

Részletes pályázati kiírás és jelentkezési lap az alábbi linken érhető el:
http://www.ejf.hu/kezdolap/ejf-innovacios-muhely/innovacios-verseny

További információk kérhetők:
Faragóné Pöppl Zsuzsannától és Vincze Lászlónétól a vizinnovacio@ejf.hu email címen.

A hírlevélben megjelent hírekkel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket, kritikákat várjuk a varga.attila@ofi.hu, vagy a neder.katalin@ofi.hu címen.
Impresszum

Magyarországi Ökoiskolák Hálózata
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
1055 Budapest, Szalay utca 10-14.
tel: 1/2357249
fax: 1/2357242
email: varga.attila@ofi.hu

Ön hírlevelünk számát kapta. Az Ökoiskola hírlevél címlistájára feliratkozni, onnan leiratkozni a http://www.ofi.hu/okoiskola/hirlevel oldalon tud.

Kiadja az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2934 példányban.
1055 Szalay utca 10-14.

 

Az Ökoiskola Hálózat 378. Hírlevele

2014. február 25.

 

1. Európai Év Fája Verseny – szavazzunk a gödöllői vackor fára február 28-ig!

2. VI. Dél-alföldi Regionális Zöld Diákparlament - az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola és a Szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola felhívása

3. Hulladékgazdálkodásért Díj - az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. felhívása

 

 

1. Európai Év Fája Verseny – szavazzunk a gödöllői vackor fára február 28-ig!

 

Az Európai Év Fája versenyt negyedik alkalommal szervezik meg az Environmental Partnership alapítványok. A verseny szervezésében közreműködik a Cseh Környezetvédelmi Alap, Csehország Környezetvédelmi Minisztériuma, a Tetra Pak és az Európai Földtulajdonosok Szövetsége. Az európai verseny az országos vetélkedőket követi, a kezdeményezés fő célja a közfigyelem ráirányítása a fák fontosságára és a biológiai sokféleség csökkenésére. Az Európai Év Fája verseny bizonyítja, hogy a fák ügye nem ismer határokat, és rajtuk keresztül szélesebb nemzetközi párbeszéd kezdeményezhető. www.treeoftheyear.org

E különleges versenybe elsősorban történetük és kevésbé koruk, méretük vagy szépségük miatt kerülnek a versenyző fák. A február 28-ig tartó versengés eredményét március 19-én hirdetik ki a szervezők a brüsszeli Európai Parlamentben. A versenyben idén tíz fa vesz részt Bulgáriából, Csehországból, Franciaországból, Írországból, Lengyelországból, Magyarországról, Olaszországból, Skóciából, Szlovákiából és Walesből. A versenyen a gödöllői vackor is indult.

Kérjük minden ökoiskolában dolgozó pedagógust és ott tanuló diákot szavazzanak a gödöllői vackorfára a www.treeoftheyear.org honlapon!

 

2. VI. Dél-alföldi Regionális Zöld Diákparlament - az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola és a Szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola felhívása

 

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola és a Szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola szervezésében kerül megrendezésre a VI. Dél-alföldi Regionális Zöld Diákparlament.

Ideje: 2014. március 26. 11 órától

Helyszíne: Algyői Fehér Ignác Általános Iskola (6750 Algyő, Sport u. 5. )

Diákparlamentre várunk:

a) egy alsós és egy felsős képviselőt

b) 2 középiskolás tanulót

Előzetes feladat:

Szerintetek melyek napjaink legnagyobb helyi (szűk lakóhely, hazánk) vagy/és globális környezet- és természetvédelmi problémái?

Felsorolást kérünk rövid (!) indoklással, esetleg fényképpel. Konkrét példákat várunk!

Kérjük, hogy részvételi szándékotokat a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével és az előzetes feladat megküldésével 2014. február 28-ig jelezzétek az alábbi elérhetőségeken:

- telefonon: 62/517-192, faxon: 62/517-190

- e-mailben: okoiskola.algyo@gmail.com , algyo@okosulik.hu

A diákparlamenttel kapcsolatban érdeklődni lehet Iván Zsuzsanna intézményvezetőnél a 06-30/336-9848-as telefonszámon.

A szervezés miatt, kérjük a határidő pontos betartását!

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Iván Zsuzsanna, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola intézményvezetője és Feketű Béla, a Szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola intézményvezetője

 

 

JELENTKEZÉSI LAP

 

a VI. Dél-alföldi Regionális Zöld Diákparlament ülésére

 

· Iskola neve: ________________________________________________________

címe: ______________________________________________________

telefonszáma: ___________________________________

e-mail címe: ____________________________________

 

· Kapcsolattartó, kísérő pedagógus neve: ____________________________________

elérhetősége: ____________________________________

 

· Dél-alföldi Zöld Diákparlament képviselői:

1. A tanuló neve: ___________________________________________

osztálya: ___________________

2. A tanuló neve___________________________________________

osztálya: ___________________

 

A jelentkezési lapot kérjük 2014. február 28-ig visszaküldeni

 

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. díjat alapított, amelyre négy kategóriában is várjuk a jelöléseket. A Hulladékgazdálkodásért Díjról bővebb információkat honlapunkon találhat www.szelektivinfo.hu. A díjra várjuk a jelöléseket.

http://www.szelektivinfo.hu/hirek/442-dijat-alapitott-az-ohu-nonprofit-kft

 

 

3. Hulladékgazdálkodásért Díj - az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. felhívása

 

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. a hazai hulladékgazdálkodás új rendszerének kialakítását és hosszú távú céljainak megvalósítását szolgáló szervezeti, közösségi, egyéni tevékenységek, teljesítmények, innovációk elismerésére Hulladékgazdálkodásért Díjat alapított.

A Díj adományozásának célja, hogy elismerje, egyben felhívja a figyelmet a hulladékképződés megelőzésének, a hulladékok újrahasznosításának legjobb gyakorlataira, az ennek érdekében folyó hazai kutatási, fejlesztési, szervezési, műszaki eredményekre.

A Díjat az OHÜ évente egy alkalommal, az alábbi kategóriákban adományozza:gazdálkodói, kulturális, innováció, életmű.

A Díjra történő jelölés weboldalunkon a Hulladékgazdálkodásért Díj menüpontban található űrlapok kitöltésével történik.

Beküldési határidő: 2014. március 7.

 

További információ:

http://www.szelektivinfo.hu/hirek/442-dijat-alapitott-az-ohu-nonprofit-kft

 

 

A hírlevélben megjelent hírekkel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket, kritikákat várjuk a varga.attila@ofi.hu, vagy a neder.katalin@ofi.hu címen.

 

 

Az Ökoiskola Hálózat 377. Hírlevele

2014. február 19.

 

1. Felelős közétkeztetés az ökoiskolákban – az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet felhívása -
2. Új kihívások, alternatívák a fenntarthatóság útján, konferencia – az ÖKO Munkacsoport Alapítvány felhívása
3. Internetes vetélkedő vízről és energiáról a Duna Múzeummal
4. Kérdőív a 2013. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét eseményeinek értékeléséhez
5. Programajánló – ÖSVÉNY Oktatóközpont

 

 

1. Felelős közétkeztetés az ökoiskolákban – az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet felhívása

 

Az ökoiskolákkal kapcsolatos fejlesztési lehetőségek felmérése érdekében kérjük, jelentkezzenek azok az ökoiskolák, amelyek az egészséges, környezettudatos, helyi közösségért felelős közétkeztetésben eredményeket értek el.

A kétmondatos e-mail üzenetben elegendő megadni azt, hogy milyen szempont szerint különleges a közétkeztetésük, kérjük a tanulók összlétszámát (vagy a naponta átlagosan szolgáltatott adagok számát), valamint egy kapcsolattartó nevét és elérhetőségét (aki a részletekről tájékoztatni tudja az OFI szakértőjét).

Amennyiben Mintamenza programban, vagy más, önálló névvel bíró programban részt vesznek, kérjük, jelezzék. Az e-mail üzeneteket a Konczey.Reka@ofi.hu mail címre várjuk minél hamarább, lehetőleg 2014. március 3-ig.

 

 

2. Új kihívások, alternatívák a fenntarthatóság útján, konferencia – az ÖKO Munkacsoport Alapítvány felhívása

 

Az ÖKO Munkacsoport Alapítvány megalapításának 15. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi konferencia:

 

Időpontja: 2014. február 28. péntek, 13 – 19 óráig.

Helyszín: Energetikai Szakközépiskola nagy előadója, Paks Dózsa Gy. u. 95.

 

Szeretettel várjuk ünnepi rendezvényünkre mindazokat, akik az elmúlt 15 év alatt segítették, támogatták alapítványunk megalapítását, fenntartását és működését.

Várjuk mindazokat erre az ünnepi rendezvényünkre, akik bátorítottak bennünket a munkánkban, akik velünk együtt dolgoztak, együttműködtek egy nagy közös cél érdekében, a környezeti nevelésben, a tudatformálásban és a környezetvédelem területén.

Hívjuk azokat, akik tudásukkal bennünket is gazdagítottak.

 

Kérjük, ünnepeljen velünk és összegezzük eddigi eredményeinket és gondoljuk át a jövő feladatait. Bízunk benne, hogy a mellékelt program felkelti az érdeklődését, és remélhetőleg találkozunk a rendezvényen.

 

Részvételi szándékáról várjuk szíves visszajelzését az alábbi elérhetőségeken:

Jantnerné Oláh Ilona okoalapitvany@gmail.com, tel: 20/35-43-448

 

Részletes program:

 

Paks Város Önkormányzatának támogatásával

Megnyitó – köszöntő – 30’

 

Az ÖKO Munkacsoport Alapítvány elmúlt 15 éve – „A természet tönkre tétele és a természet védelme a fejekben kezdődik” (Werner) 20’

 

Jolánkai Márton, egyetemi tanár, az MTA doktora, az MTA Talajtani, Vízgazdálkodási és Növénytermesztési Bizottság elnöke

Előadása: „Fenntarthatóság: realitások és kérdőjelek” – 30’

 

Dr. Vásárhelyi Tamás, muzeológus

Előadása: „A fenntarthatóságról - a Herman Ottó Emlékévben” – 20’

 

Dr. Victor András, főiskolai tanár

Előadása: "Elégség és mértékletesség" – 30 ’

 

Bán Anna, közgazdász

Előadása: A gazdaság és ökológia szimbiózisa – a "kék" gazdaság – 30’

 

Dr. habil Kováts-Németh Mária CSc, m.prof. Selye János Egyetem Környezetpedagógia doktori program vezetője, Nyugat Magyarországi Egyetem

Előadása: A tudomány felelőssége – a gyakorlat feladatai – 30’

 

Szünet – frissítő, kávé, pogácsa

 

Haraszthy László, Pro Vértes Alapítvány

Előadása: Natura 2000-s területek – 25’

 

Dr. Pálvölgyi Tamás, egyetemi docens, NAK Irányító Testületének tagja

Előadása: Éghajlatváltozás és fenntarthatóság – a Nemzeti Éghajlat változási Stratégia lehetőségei – 30’

 

„Szeresd, óvd és védd!” – oktatócsomagok átadása az oktatási intézmények képviselőinek – 15’

 

Bátor Gergő: Projektvezető Radioökológiai Tisztaságért Társadalmi Szervezet Előadása: Nukleáris energiatermelés a fenntarthatóság jegyében – 20’

 

Zárszó

(Az előadóterem nem túl fűtött, kérjük így készüljön)

 

3. Internetes vetélkedő vízről és energiáról a Duna Múzeummal

 

 

Háromfordulós internetes vetélkedőt indított az általános és középiskolás diákok a Duna Múzeum a www.vizvilagnap.hu oldalon. A honlapon emellett pályázatokra, vízimalom-felfedező sétákra invitálják a fiatalokat.

Háromfordulós internetes vetélkedőt indított az általános és középiskolás diákok a Duna Múzeum a www.vizvilagnap.hu oldalon. A honlapon emellett makettkészítő és vers-illusztrációs pályázatra, vízimalom-felfedező sétákra invitálják a fiatalokat.

 

A www.vizvilagnap.hu oldal célja, hogy a víz ünneplése ne csupán egyetlen napra koncentrálódjon; a vetélkedőbe regisztráló diákok, csapatok a következő egy hónap során hetente egy-egy tesztsor megoldása közben tanulhatnak, gondolkodhatnak el a víz és energia kapcsolatáról. Aki pedig ihletet merít a víz energiájából, az Jékely Zoltán verséhez alkothat illusztrációkat, vagy elkészítheti egy valós vagy általa kigondolt, vízzel hajtott szerkezet makettjét. A nemzetközi kezdeményezés mintájára tavaly nagy sikerrel meghirdetett Gyalogolj a vízért! akciópályázat folytatásaként a természetszerető csapatok idén vízimalmokat látogathatnak meg, hogy a kirándulásról összeállított beszámolójukkal részt vehessenek a versenyben. Valamennyi pályázat részletes kiírása a www.vizvilagnap.hu oldalon olvasható. Itt teszik majd közzé a nyertes pályamunkákat és a díjazottak nevét is, azokét, akik 2014. március 20-án, a díjátadó ünnepségen értékes nyereményeket vehetnek majd át.

A Víz Világnapjának megünnepléséről az ENSZ 1992-es riói konferenciáján döntöttek, először éppen 20 éve, 1994-ben tartották meg világszerte. Az UNESCO és az UN-WATER minden évben egy kiemelt témára fókuszál, ehhez kapcsolódik a Víz Világnapja mottója, fő üzenete. Idén a víz és energia kapcsolata áll a középpontban. A Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum (Duna Múzeum) 2004. óta szervez országos vetélkedőket és pályázatokat a Víz Világnapjához kapcsolódóan, a www.vizvilagnap.hu internetes felület idén 10. alkalommal telik meg aktuális, vízzel kapcsolatos információkkal, programokkal. A pályázatok kiemelt támogatója a BDL Környezetvédelmi Kft.

 

 

4. Kérdőív a 2013. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét eseményeinek értékeléséhez

 

2013 novemberében az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. szervezésében Magyarországon is lezajlott az Európai Hulladékcsökkentési Hét rendezvénysorozata, amelyhez sok magánszemély és intézmény is csatlakozott, akiknek ezúton is megköszönjük a részvételt.

A továbbiakban a rendezvény értékelésében is számítunk az Ön véleményére. Ezért azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy a következő linken található kérdőív kitöltésével segítse munkánkat annak érdekében, hogy megtudjuk: a Hulladékcsökkentési Hét során milyen élményekkel, információkkal gazdagodott és a következő évi esemény előkészítése során mire figyeljünk annak érdekében, hogy még sikeresebbek legyünk.

A kitöltés elektronikus úton történik és maximum 5 percet vesz igénybe. Kérjük, hogy a kitöltött kérdőívet 2014.02.21-ig továbbítsa részünkre.

A határidő betartása azért fontos, mert a visszaküldött kérdőívek hazai értékelése és összesítése után az eredményeket határidőre kell továbbítanunk az Európai Uniós program szervezőihez.

A kérdőívet a következő linkre kattintva találja:

https://docs.google.com/forms/d/12fs5gMJHe3BmQ0dxvRN6vVSF4uGXjdBYNL3rCGj26NM/viewform

Segítségét köszönjük!

Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség

 www.szelektivinfo.hu

www.szelektalok.hu

www.ewwr.hu

 

 

5. Programajánló – ÖSVÉNY Oktatóközpont

 

1. Tananyaghoz illesztett erdei iskolai programok – amelyekkel megtörjük az osztálytermi tanulás egyhangúságát, és közelebb viszünk az élményekhez a résztvevőket

ERDEI ISKOLAI AJÁNLAT-MINTÁK

amelyek programjait az Önnel való egyeztetés során szabjuk csoportra, pedagógusra, iskolára a választott utazási forma, helyszín és a szolgáltatási csomagok lehetőségei szerint

„FÜRKÉSZ” – félnapos foglalkozások szolgáltatási csomagban

„FELFEDEZŐ” – egynapos foglalkozások szolgáltatási csomagban

„KIS UTAZÓ” – kétnapos foglalkozások szolgáltatási csomagban

„UTAZÓ ” – háromnapos foglalkozások szolgáltatási csomagban

„NAGY UTAZÓ” és „NAGY UTAZÓ +” – négy- vagy többnapos foglalkozások szolgáltatási csomagban

 

A részletes programjavaslataink ingyenesen letölthetőek ide kattintva!

 

2. Közösségfejlesztő programok – amelyek segítségével a személyiségfejlesztés és a jó hangulat egyaránt biztosított

3. Kézműves programok – amelyek alkotó módon fejlesztik a szépérzéket és manualitást

4. Játék-, sport-, és kalandprogramok – amelyek jól oldják a feszültségeket, és a megfelelő irányba terelik a tomboló energiákat

5. Komplex programok – amelyekben változatos munkamódszerek és többféle témakör egymáshoz hangolásával, jelentős önállóságot követelő feladatokkal tevékenykedtetjük a résztvevőket

6. Kísérletek, mérések, vizsgálatok – amelyek fejlesztik a gondolkodást, a manualitást, és kedvező hatást gyakorolnak a csapatban végzett tevékenységekre is

7. Jeles napokhoz kapcsolódó programok – amelyekből többet tudhatnak meg a világról

8. Szabadidős programok – ahol a kikapcsolódás és felhőtlen öröm mellett rengeteg gyakorlati ismeret kerül elsajátításra

 

 

A részletekről érdeklődjön:

 


Impresszum

Magyarországi Ökoiskolák Hálózata
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
1055 Budapest, Szalay utca 10-14.
tel: 1/2357249
fax: 1/2357242
email: varga.attila@ofi.hu

Ön hírlevelünk számát kapta. Az Ökoiskola hírlevél címlistájára feliratkozni, onnan leiratkozni a http://www.ofi.hu/okoiskola/hirlevel oldalon tud.

Kiadja az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2924 példányban.
1055 Szalay utca 10-14.

 


Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet