Nevelésügy
UNESCO.HU

Ökoiskola hálózat legfrissebb hírei / Latest news on the Network of Hungarian Eco-schools

2013. április 19.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: Az UNESCO fenntartható fejlődésre nevelés hazai megvalósítói között kiemelt szerepet játszik az Ökoiskola hálózat, melynek legfrissebb hírei alább olvashatóak. További információk elérhetők az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) honlapján.

EN: Latest news on the Network of Hungarian Eco-schools are available below in Hungarian. Eco-schools are part of the-ENSI network of eco-schools, their goal is to represent the idea of sustainability in public education. For more information on the Hungarian Eco-schools please visit the webpage of the Hungarian Institute of Educational Research and Development.A Magyarországi Ökoiskola Hálózat Hírlevele
2013.04.12.Az Ökoiskola Hálózat 353. Hírlevele

2013. április 12.

1. Látó-Mező Közösségi Ökotábor gyerekeknek!

2. XIII. Természetismereti Verseny Tiszaalpáron

3. Újrapapír füzet rendelés a Humusztól április 30-ig

4. VilágVÁLTÁS: A Fenntarthatóság Forrása eseménysorozat

5. „Tükörben a Világ” kiállítás

6. Real World Learning Network második nemzetközi konferenciája

7. Norvég Civil Támogatási Alap kisprojektek

 

 

1. Látó-Mező Közösségi Ökotábor gyerekeknek!

 

A Látó-Mező Közösségi Ökotábor 2013 nyarán ismét várja azokat a természetszerető 7-14 éves gyerekeket Nagybörzsönybe, akik nyitottak a közösség, a természet által nyújtott örömökre és kihívásokra!

A tábor résztvevői belekóstolhatnak a vidéki életbe, az önellátás alapjaiba, a környezettudatos életmód rejtelmeibe, a közösségek fenntartó erejébe. Megismerkedhetnek az erdő, a mező, a patak flórájával és faunájával. A gyerekek nemcsak a páratlan börzsönyi tájjal és élőlényekkel kerülnek kapcsolatba. Azt is megtapasztalhatják, miként élhetnek békében és boldogan együtt velük és saját közösségükkel összhangban.

 

Milyen programok, foglalkozások várják a gyerekeket?

- lepénysütés, kertészkedés, sajtkészítés, lekvár főzés, közös játékkészítés, kézműves foglalkozás

- néptánc, közösségi játékok, mese, éneklés

- éjszakai túra, lovaglás, íjászkodás, régészkedés

- erdőjárás, patakban bóklászás, csillagászat, növény- és állatismeret, madáretető-készítés

A tábor ideje: első turnus 2013. július 22-tól július 28-ig, a második turnus 2013. július 29-től augusztus 4-ig. Az egy hetes táborozás díja 35.000 Ft, amely tartalmazza az utazást Budapestről Nagybörzsönybe és vissza, a szállást, az étkezést és a programok költségeit.

A befizetett összeg a tábor kiadásainak fedezésén túl a Kisközösségi Program (www.kiskozossegek.hu) működését, programjainak megvalósítását is segíti.

Az érdeklődők további információkat - a tábor vezetőiről, a helyszínről, a tábori úti csomagról, utazásról, jelentkezésről stb. - a tábor honlapján (www.kiskozossegek.hu/tabor) és Facebook oldalán (www.facebook.com/latomezo) találnak. A táborral kapcsolatos kérdéseket a latomezo@kiskozossegek.hu címen várják a szervezők.

2. XIII. Természetismereti Verseny Tiszaalpáron

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola által meghirdetett versenyre a hagyományoknak megfelelően 3 korcsoport 3 fős csapatait várják a szervezők. A versenyre benevezni a halaszpapp@t-online.hu és a alpariskola@gmail.com e- mail címeken ill. postai úton (6066 Tiszaalpár, Alkotmány u. 14), és. telefonon (76 /424 124) lehet.

Korcsoportok: 3-4. évfolyam, 5-6. évfolyam, 7-8. évfolyam

A verseny témái:

I. Ökogondolkodás

II. Kiskunsági Nemzeti Park, a mi kincsünk

III. Az év madara és az év fája

IV. Tiszaalpár természeti és „más” értékei

A versenyre 2013. április 26-án 9 – 12 óráig az iskola ÖKO-hetének zárásaként kerül sor Tiszaalpáron, az Árpád Fejedelem Általános Iskola termeiben, ill. a község területén.

A verseny célja: a térség és környéke értékeinek megismerése, az ökológiai problémák felismerése, annak lehetséges megoldásainak ismerete, ill. keresése- mind ezek minél szélesebb körben való terjesztése.

Benevezés: ”Az év madara, vagy az év fája” címmel bármilyen technikával készült plakát.

Felszerelés: menetlevél - 3-4. évfolyam 6 állomással, 5-6. évfolyam 7 állomással és a 7-8. évfolyam 8 állomással - ,sportos öltözék, ceruza, és egy nagy adag jó kedv!

A részvétel továbbra is ingyenes!

További információ: Árpád Fejedelem Általános Iskola, Tiszaalpár

Dr. Halász Mátyásné és Tóthné Mátyus Mónika Tel: 76/424-124

3. Újrapapír füzet rendelés a Humusztól április 30-ig

Az előzetes igények alapján, a Humusz az idei évben vállalja az iskolai újrapapír füzetek nyomdai legyártatását. Annak érdekében, hogy a füzet előállítási költsége minél alacsonyabb legyen (a magasabb példányszámnak köszönhetően), együttműködő partnereket keresnek iskolák, civil szervezetek körében. Az összegyűjtött igények alapján a Humusz vállalja a füzetek kiadását és terjesztését.

Bővebb információ:

http://www.humusz.hu/hirek/humusz-hirek/ujrapapir-fuzet-akcio/11378

Online regisztráció:

https://docs.google.com/forms/d/1GM6Gq_4dtzhuQyTdDhebs86BgCpfm63qa4i7nlENANI/viewform

4. VilágVÁLTÁS: A Fenntarthatóság Forrása eseménysorozat

A „VilágVÁLTÁS – a Fenntarthatóság Forrása” civil kezdeményezésű eseménysorozat a fenntarthatóság eszmei és etikai hátterét és a civilizációs válság különböző tudományos megoldási lehetőségeit vizsgálva a gondolkodás- és hitrendszerek, kultúrák párbeszédét szorgalmazza. A VilágVÁLTÁS szervezői szándékosan különböző tudományos, kulturális, vallási és politikai hovatartozású előadókat hívnak meg, teret adva a valódi párbeszédnek és kölcsönös megbecsülésnek. Az eseménysorozat szakmai együttműködő partnere az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága is.

A VilágVÁLTÁS programjai valami további információk: www.vilagvaltas.hu honlapon olvashatók.

5. „Tükörben a Világ” kiállítás

2013. április 16 – május 11. között ingyenesen megtekinthető a „Tükörben a Világ” kiállítás, amely egy színes, kacskaringós felfedező út temérdek installációval és játékkal.

A kiállítás anyaga és mondanivalója szorosan kapcsolódik a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tevékenységéhez, sajátos eszközeivel hozzá kíván járulni a fenntartható fejlődés fogalmának megértetéséhez, fontosságának belátásához és a mindannyiunk által szükséges döntések meghozatalához és a tettekhez.

Helyszín: Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ - 1012 Budapest, Attila út 93. Nyitva tartás: hétfő-péntek: 09.00-18.00; hétvége: 10.00-16.00

Az iskolai osztályok, csoportok részére a http://www.okopack.hu/jelentkezes/kiallitas/tukorben-a-vilag-kiallitas-budapest oldalon történő regisztráció után ingyenes tárlatvezetést biztosítanak a szervezők. Az adatok kitöltése után klikkeljen a kiválasztott nap, kiválasztott órájára és az oldal alján lévő JELENTKEZÉS gombra klikkelve küldje el foglalását, melyről visszaigazolást kap.

A kiállítás megtekintésére kb. 2 órát kell szánni (érkezéstől a távozásig). Bővebb információ: www.okopack.hu, www.tukorbenavilag.hu, tukorbenavilag@gmail.com, 06-30-734-79-67.

6. Real World Learning Network második nemzetközi konferenciája

A Real World Learning Network megrendezi második nemzetközi konferenciáját „Tudomány és fenntarthatóság a tantermen kívüli tanulás keretében” címmel.

Időpont: 2013. november 27-30.

Helyszín: Planica Outdoor Centre, Ljubljana közelében, Szlovéniában.

A konferencia nyitott mindenki számára, aki valamilyen módon érintett a terepi tanulásban (pl. környezeti nevelők, pedagógusok, oktatóközpont vezetők, oktatási döntéshozók, pedagógusjelöltek). A konferencia az osztálytermen kívüli környezeti nevelés módszereit és az értékelést járja körül, tehát azt, hogy hogyan lehet ezt jól csinálni és honnan tudhatjuk, hogy valóban jó az, amit csinálunk. Érdekes előadások és gyakorlatközpontú műhelymunkák várják a résztvevőket. A konferencia nyelve: angol.

Részvételi díj: A konferencia díja €320, szállás és étkezési díja €170, mely teljes egészében megpályázható a Tempus Közalapítványnál (www.tka.hu). Egyéni pályázatok beadásának határideje: 2013. április 30. További információ: a Real World Network honlapján, valamint Széger Katalin projektvezetőtől, a kszeger@gmail.com e-mail címen.

7. Norvég Civil Támogatási Alap kisprojektek

A kisprojekt pályázatra civil szervezetek pályázhatnak olyan projektekkel, amelyek célja a saját szűkebb és szélesebb közösségük fejlesztése. E fejlesztések eredményeképpen a szervezeteknek képessé kell válniuk arra, hogy helyi és általános közcélok érdekében saját erőforrásaikat mozgósítsák és ezáltal erősítsék részvételüket a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában.

A pályázatok egyfordulósak, a beadási határidő: 2013. április 29.(hétfő) 18.00 óra

A projektek támogatására fordítható teljes keretösszeg ebben a pályázati felhívásban 1 050 000 euró. Az elnyerhető összeg legalább 1500 euró (436 185 forint) és legfeljebb 10 000 euró (2 907 900 forint). A projektek legfeljebb 12 hónap hosszúak lehetnek, minimum időtartam nincs. Egy szervezet főpályázóként egy pályázatot nyújthat be, és ezen kívül egy pályázatban szerepelhet partnerként.

Pályázni az alábbi témakörökben lehet:

- A témakör: demokrácia és emberi jogok;

- B témakör: női jogok és esélyegyenlőség;

- C témakör: közösség- és szervezetfejlesztés;

- D témakör: ifjúsági- és gyermekügyek;

- E témakör: környezetvédelem és fenntartható fejlődés;

- F témakör: jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak;

- G témakör: társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció).

Olyan projektekkel lehet pályázni, amelyek tevékenységei a fenti témakörökbe illeszthetők. A projekteknek figyelmet kell fordítaniuk a Norvég Alapok kiemelt - horizontális - szempontjaira (ezek listája a részletes felhívásban található).

A pályázatra olyan - Magyarországon bejegyzett - civil szervezetek (egyesületek, alapítványok és szövetségek) jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: önkéntes alapon szerveződő, közcélú, nem haszonszerzés céljából alakult nonprofit szervezetek, amelyek függetlenek a helyi, regionális és központi kormányzattól, közintézményektől, köztestületektől, politikai pártoktól, valamint for-profit szervezetektől.

Bővebb információ: http://norvegcivilalap.hu/hu/palyazati-dokumentumok

A hírlevélben megjelent hírekkel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket, kritikákat várjuk a varga.attila@ofi.hu, vagy a neder.katalin@ofi.hu címen.


Impresszum

Magyarországi Ökoiskolák Hálózata
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
1055 Budapest, Szalay utca 10-14.
tel: 1/2357249
fax: 1/2357242
email: varga.attila@ofi.hu

Ön hírlevelünk számát kapta. Az Ökoiskola hírlevél címlistájára feliratkozni, onnan leiratkozni a http://www.ofi.hu/okoiskola/hirlevel oldalon tud.

Kiadja az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2841 példányban.
1055 Szalay utca 10-14.Az Ökoiskola Hálózat 354. Hírlevele

 

2013. április 19.

 

1. Ökoiskolai kritériumrendszer megújulása – értékelés április 30-ig

2. Az Országos Bod Péter Könyvtárhasználati Verseny országos döntőjének részletes programja - 2013. április 24-25. – Budapest

3. Erdei iskola Pálkövén

4. Könyvajánló

5. Felhívás víztakarékos játékra

6. Megjelent a TermészetBÚVÁR 2013/2. száma

7. Táborajánlók

 

1. Ökoiskolai kritériumrendszer megújulása – értékelés április 30-ig

 

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet TÁMOP 3.1.1 III. alprojektjének keretében az ökoiskola fejlesztést végző munkacsoport kutatás végez, melynek eredménye segítheti az elemzés során feltárt új szempontok beemelését az ökoiskola sikerkritérium-rendszerébe, s így sor kerülhet annak megújítására, frissítésére.

Kérjük az ökoiskolákban dolgozó pedagógusokat, hogy a szakirodalom, valamint az első forduló tapasztalatai alapján összeállított, megújult állításainkat értékeljék, s fűzzenek megjegyzéseket, kérdéseket azokhoz az állításokhoz, melyeknél ezt szükségesnek tartják!

Határidő: 2013. április 30. Ráfordítás becsült időkerete: 20 perc

Segítségét előre is köszönjük! Oktatáskutató és fejlesztő Intézet

http://felmeres.ofi.hu/index.php?sid=86681&lang=hu

 

2. Az Országos Bod Péter Könyvtárhasználati Verseny országos döntőjének részletes programja - 2013. április 24-25. – Budapest

 

A verseny témája: „Sokszínű világ – a biodiverzitás az irodalomban, a művészetekben és a tudományban”

 

Április 24. szerda

I. kategória (7-8. évfolyam):

 

09.15 – 10.00 Regisztráció – Helyszín: Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium
10.00 – 10.05 Hámori Veronika igazgató köszöntője
10.05 – 10.15 Programismertető, könyvtárbemutató
10.15 – 10.45 Írásbeli teszt írása
10.45 – 12.15 Borítékok kiosztása, témaválasztás, felkészülés a prezentációra
12.15 – 13.30 A versenyzők bemutatják a prezentációikat a zsűrinek
12.30 – 14.00 Ebéd az iskola éttermében
14.00 – 14.15 Érkezés az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeumba (PKM)
14.30 – 15.10 Bemutató előadás a Planetáriumban: „A csodálatos Univerzum 3 dimenzióban”− Helyszín: Népliget
15.20 – 16.00 A Pedagógiai Könyvtár és Múzeum épületének és könyvtári részlegének megtekintése
16.00 – 17.00 Részvétel a PKM múzeumpedagógiai óráján és a múzeum megtekintése
17.00 – Indulás a szállásra (Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégium)
18.30 − Vacsora a kollégium éttermében

 

II. kategória (9-10. évfolyam):

09.30 – 10.00 Regisztráció, a versenyzők köszöntése – Helyszín: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (PKM)
10.00 – 10.30 A PKM épületének és könyvtári részlegének megtekintése
10.30 – 11.00 Írásbeli teszt írása − Helyszín: díszterem
11.00 – 11.45 Részvétel a PKM múzeumpedagógiai óráján és a múzeum megtekintése
12.00 – 12.50 Bemutató előadás a Planetáriumban: „Földönkívüliek” − Helyszín: Népliget
12.50 − Indulás a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnáziumba
13.15 – 14.00 Ebéd az iskola éttermében
14.00 – 14.10 Programismertető, könyvtárbemutató
14.10 – 15.40 Borítékok kiosztása, témaválasztás, felkészülés a prezentációra
15.40 – 17.20 A versenyzők bemutatják a prezentációikat a zsűrinek
17.20 – Indulás a szállásra (Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégium)
18.30 − Vacsora a kollégium éttermében

 

Április 25. csütörtök

(mindkét kategória programja)

06.30 − Reggeli a kollégiumban
08.30 – 09.30 Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztó − PKM díszterem
10.00 – 13.00 A Fővárosi Növény- és Állatkert meglátogatása
13.30 – 14.15 Ebéd
14.30 – 16.00 A Magyar Természettudományi Múzeum meglátogatása
16.00 – A program vége

 

A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyt támogató szervezetek

Kiemelt támogatók:

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest
Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest
Természetbúvár folyóirat szerkesztősége, Budapest

Támogatók:

Jancsó Alapítvány, Tahitótfalu
Könyvtárostanárok Egyesülete, Budapest
Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt., Budapest
Növényi Diverzitás Központ, Tápiószele
Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Budapest
Mezőgazda Kiadó, Budapest
Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet, Budapest
Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest
TIT Budapesti Planetárium
UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága, Budapest

 

3. Erdei iskola Pálkövén

 

A Pálkövei Erdei Iskola szívesen fogad a Balaton természeti és történelmi értékeit felfedezni vágyó, belföldi és határon túli magyar diákcsoportokat. A tanulmányi kirándulás, az erdei iskola program, a hétvégi tábor kiváló lehetőséget biztosít a régió környezeti és természeti értékeinek megismerésére.

Árak: 5 nap/ 4 éj teljes ellátással, 6 ágyas, fürdőszobás faházakban 11.000.-Ft/fő-től.

Kedvezmények: minden 16. fő számára a szállás és az étkezés ingyenes.

100 fő feletti diákcsoport esetén a csoportvezető, és kísérője számára 3 napos Ausztria-i/Mariazell-i hétvégét kap ajándékba.

Ajánlatkérés: http://www.balatonierdeiiskolak.hu/balaton-ajanlatkeres.php

További információ: 06-20-943-06 43 vagy 06-20-9221-581

Aki pedig a balatoni őshüllő iránt is érdeklődik, látogassa meg a következő weboldalt:

 http://www.balatonierdeiiskolak.hu/palkove-erdei-iskola.php

 

4. Könyvajánló

 

Az Akadémiai Kiadó gondozásában, a 20. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra, a Magyar Állami Természetvédelem és a Magyarországi Ökoiskola Hálózat szakmai támogatásával megjelent a Greenbird – Magyar–angol környezetvédelmi szótár általános iskolás társszerzőknek című kiadvány.

A Gévai Csilla grafikáival gazdagon illusztrált kiadvány célja – a környezeti nevelés és a nyelvoktatás mellett –, hogy a gyermekeket bevonja a könyv készítésének folyamatába, és így magukénak érezzék a végeredményt. A szótár csak akkor nyeri el végleges formáját és lesz használható, ha forgatóik elvégzik a tematikus fejezetekben megadott különböző szerzői, illusztrátori és szerkesztői tennivalókat, azaz társszerzőként ők is részt vesznek a könyv megírásában. Ennek megfelelően, munkájuk elismeréseként a borítón helyet találnak saját nevüknek is, hiszen a végleges szótár már a szerzőkkel közös művük.

Információkat, képeket és beleolvasót az Akadémiai Kiadó honlapján találhatnak: http://akkrt.hu/1498/nyelvkonyv/nyelvkonyv_angol/greenbird

A kiadó további nyelvkönyvei gyermekeknek: http://akkrt.hu/nyelvkonyvek_gyermekeknek

 

5. Felhívás víztakarékos játékra


A Nemzeti Környezetügyi Intézet a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából 2013. április 8-án elindította a www.vizkviz.eu internetes oldalt, amely a „Múltunk és jövőnk a víz !” című környezettudatosságra nevelő kampány keretében kínál játékos ismeretszerzési lehetőséget középiskolásoknak.

A kampány ideje alatt az M2, országos közszolgálati televízió április 20, 27, és május 4-én, szombatonként, 15,25 órától fiataloknak szóló filmsorozattal mutatja be hazai vizeink értékeit, a mindennapi fenntartható vízhasználattal és a víz védelmével kapcsolatos tudnivalókat, érdekességeket. A filmeket a Duna World április 21, 28, május 5-én, vasárnaponként 18 órától megismétli. A filmek a www.vizkviz.eu honlapon is megtekinthetők, vagy letölthetők.

Ugyanitt e filmekhez kapcsolódó e-tananyagok és online játékok várják a diákokat, akik akár önállóan, akár csoportban, az egész osztállyal látogathatják. A filmek, tananyagok és játékok megismerése során összegyűjtött információk alapján a diákok sikeresen megválaszolhatják a Vízkvíz kérdéseit, és részt vehetnek az egyéni és az osztályjutalmakért folyó vetélkedőn.

Regisztráció 2013. április 22 - május 24 között a www.vizkviz.eu oldalon. A regisztrált és a Vízkvízt helyesen kitöltő, az osztálylétszámok arányában legtöbb diákot megmozgató 12 osztály osztálykirándulást nyer június 5-én, az egyéni játékosok pedig egy közkedvelt táblagépet nyerhetnek. Az osztályregisztrációhoz iskolánként különböző, egyedi kód szükséges, melyet az adott intézmény valamennyi osztálya felhasználhat.

 

6. Megjelent a TermészetBÚVÁR 2013/2. száma


A címlapon: Fényfürdő. Üvegbéka a Centrolenidae családból. (Gődény Csaba felvétele)

Ízelítő a tartalomból:

- A felszíntől a Mariana-árokig – Mélységhez igazodó életközösségek
- A PILLANAT VARÁZSA – Szabó Sándor felvételei
- Megújuló tartalékunk és forrásunk –Biomassszából energia
- ÚTRAVALÓ – Trillázó pacsirták
- HAZAI TÁJAKON – Értékőrző összefogás – A Gerecse Natúrpark
- SZOMSZÉDOLÁS – A bútorfestéséről híres Mákófalva – Kicsiben egész Kalotaszeg
- Balogh János 100. születésnapja – Tisztelgő főhajtás
- KÖRNYEZETI NEVELÉS – Hagyományőrző tanyapedagógia – Kóstoló a falu életéből

Megvásárolható az újságárusoknál és a kiadónál, ára: 420 forint.

Bővebben a www.termeszetbuvar.hu honlapon!

 

7. Táborajánlók

Csíkoshátú Vadmalac Természetfürkész Tábor Kismaroson

Idén is várja a Magosfa Alapítvány természet-felfedező tábora, izgalmas terepi kirándulásokkal, játékokkal, éjszakai kalandokkal az érdeklődő gyerekeket. Részletes leírás és jelentkezési lap a http://magosfa.hu/?q=hu/node/1411 linken.

Ösvény nyári táborok 2013

Az Ösvény Oktatóközpont a következő nyári táborokba várja az érdeklődő gyereket:

2013. 06. 24-28. "Barangoló" - vadász- és túlélőtábor - Bakony
2013. 07. 01-05. V. "Élni jó!" - természetismereti és életmódtábor - Vértes
2013. 07. 15-19. VII. "Arcom a Föld" - művészeti és természetismereti tábor - Bakony
2013. 07. 22-26. II. Indián-tábor - Bakony
2013. 08. 05-09. Természetismereti és kézművestábor - Börzsöny
2013. 08. 19-23. "Égig Érő Fa" - művészeti és mesetábor - Bakony

 

A táborokra a jelentkezési határidő: 2013. május 20. (hétfő)

A programok jelentkezési lapja ide kattintva tölthető le.

 

 

A hírlevélben megjelent hírekkel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket, kritikákat várjuk a varga.attila@ofi.hu, vagy a neder.katalin@ofi.hu címen.


Impresszum

Magyarországi Ökoiskolák Hálózata
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
1055 Budapest, Szalay utca 10-14.
tel: 1/2357249
fax: 1/2357242
email: varga.attila@ofi.hu

Ön hírlevelünk számát kapta. Az Ökoiskola hírlevél címlistájára feliratkozni, onnan leiratkozni a http://www.ofi.hu/okoiskola/hirlevel oldalon tud.

Kiadja az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2848 példányban.
1055 Szalay utca 10-14.


Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet