Nevelésügy
UNESCO.HU

Ökoiskola cím pályázat 2013 / Hungarian Eco-schools call for application 2013

2013. február 11.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET nevelési-oktatási intézmények számára Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére. További információk elérhetők az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) honlapján.

 

EN: The Hungarian Institute for Educational Research and Development on behal of the Ministry of Human Resources and the Ministry of Rural Development invites applications of educational institutions for the title of Eco-School. For more information please visit the webpage of the Hungarian Institute of Educational Research and Development.A Magyarországi Ökoiskola Hálózat Hírlevele
2013.02.07.Az Ökoiskola hálózat különszáma - Ökoiskola cím pályázat 2013

Megjelent az Ökoiskola és Örökös Ökoiskola Cím elnyerésére (2013) kiírt pályázati felhívás

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET nevelési-oktatási intézmények számára Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére.

A pályázat célja

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (a továbbiakban: EMMI) és a Vidékfejlesztési Minisztérium (a továbbiakban: VM) – a hazai és a nemzetközi tapasztalatok alapján – fontosnak tartja, hogy az iskolás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatokra építő, azaz tevékenységorientált környezeti és fenntarthatóságra nevelésben részesüljön.

A fenntarthatóság elveinek, a környezettudatosság valamint a fenntartható fogyasztás és fejlődés oktatási intézményekben történő minél hatékonyabb megjelenése érdekében az oktatásért és a környezetvédelemért felelős tárcák 2005-ben közösen létrehozták az „Ökoiskola” címet (továbbiakban: Cím), melyet azóta minden évben pályázat útján nyerhetnek el a nevelési-oktatási intézmények.

A Cím azoknak a nevelési-oktatási intézményeknek az elismerése, amelyek intézményi keretek között átgondoltan és rendszerszerűen foglalkoznak a környezettudatosság, a fenntartható fogyasztás és fejlődés pedagógiájának gyakorlati megvalósításával, a környezeti-, és egészségneveléssel.

A Cím adományozása kapcsolódik az ENSZ „A fenntarthatóságra oktatás 2005–2014” évtizedének programjához. A Cím pályázati rendszerének kimunkálása az ENSI (Iskolai Környezeti Kezdeményezések) nemzetközi hálózat több évtizedes tapasztalatai alapján történt.

A részletes pályázati pályázati kiírás a OFI honlapján olvasható: http://www.ofi.hu/okoiskola-ofi-hu/okoiskola-cim/okoiskola-orokos


 Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet