Nevelésügy
UNESCO.HU

Nemzetközi Gyermek Művészeti Alapítvány (ICAF) Ötödik Művészeti Olimpiája (2013-2016) / 5th ArtsOlympiad of the International Child Art Foundation (ICAF)

2013. május 30.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU Idén szeptemberben kerül ötödik alkalommal megrendezésre világszerte a 8 és 12 év közötti tanulók számára meghirdetett Művészeti Olimpia (2013-2016). A Művészeti Olimpia tanterve megismerteti a gyermekekkel a kreatív elmét és egészséges testet képviselő, ’művész - atléta’ ideált. A diákok ’művész - atlétáknak’ képzelik magukat, majd ötleteiket egy festményben, rajzban vagy digitális műben valósítják meg. Az így kialakult önkép kiváltja belőlük a belső művészt vagy belső atlétát, így lelkesítve a gyermekeket egy életen át tartó kreativitásra, és egészséges életmódra.

EN This September the 5th Arts Olympiad (2013-2016) will commence in classrooms worldwide for students ages 8 to 12. The Arts Olympiad Lesson Plans introduce children to the Artist-Athlete Ideal℠ of the creative mind and healthy body. Students visualize themselves as “artist-athletes” and then render their vision in a painting, drawing or digital art. This new self-image invokes the inner-artist or the inner-athlete, inspiring a child to embrace lifelong creativity and adopt healthy lifestyles. The International Arts Olympiad Lesson Plan can be downloaded at http://icaf.org/artsolympiad/.


A Nemzetközi Gyermek Művészeti Alapítvány (ICAF) egy vezető művészettel és kreativitással foglalkozó szervezet, amely 1997 óta áll rendelkezésre a gyermekek számára. A szervezet krédója szerint a művészeteken keresztül gyermekeink növelhetik képzelő erejüket, és magáévá tehetik a kreativitást,- továbbá egy építő kockát jelent az akadémiai sikerhez, felfedezéshez, innovációhoz. A művészet és zene a gyermekek nemzetközi nyelve, melyeken keresztül képesek társaikkal kötelékeket kialakítani országosan és nemzetközileg egyaránt- így létrehozva egy közös alkotást, együttműködést az innováció területén és megvalósítva az erőszakmentességet.

 

A Művészeti Olimpia győzteseit 2015 júniusában a Washington DC-ben megrendezésre kerülő Világ Gyermekfesztiválon tüntetik ki. A fesztivál egy globális bemutató is a STEAMS oktatási módszer számára, amely a művészetet (és kultúrát) sportot (és játékot) integrálja a STEAM fegyelemmel a gyermekek teljes körű fejlődése érdekében.

Az alábbi linkre kattintva, megnézheti a korábbi évek legkiemelkedőbb Művészeti Olimpia alkotásait: http://icaf.org/gallery/ 

Az ICAF nem számol fel részvételi díjat a Művészeti Olimpián és a Világ Gyermekfesztiválon való részvételért, azonban pénzügyi támogatást sem nyújt az utazáshoz, szálláshoz stb.

A tanterv letöltéséhez, illetve a pályázati feltételekhez kövesse az alábbi linket: http://icaf.org/artsolympiad/  

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet