Nevelésügy
UNESCO.HU

A Magyar UNESCO Bizottság benyújtotta a KézenFogva Alapítvány felterjesztését az UNESCO/Emir Jaber al-Ahmad al-Jaber al-Sabah Díjra

2011. augusztus 30.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A Kuvaiti Állam által finanszírozott díjban olyan személyek, csoportok, szervezetek vagy központok részesülhetnek, melyek tevékenységükkel hozzájárultak a mentálisan hátrányos helyzetű személyek oktatásához.

A KézenFogva Alapítvány 1993 óta dolgozik a befogadó társadalomért, melyben a fogyatékos emberek képesek méltósággal élni napjaikat. A fogyatékos emberek közül is a leghátrányosabb helyzetben lévő értelmi fogyatékos és halmozottan sérült emberek ügyének támogatását választottuk feladatul. A fogyatékos egyént környezetébe ágyazva érjük el közvetlenül és közvetetten, életének minden fázisában: a családon keresztül, a szakembereken át, az ellátásban résztvevő szervezeteken keresztül vagy a társadalom egészét megszólítva dolgozunk. Alapelveink: - újító és folyamatosan fejlődő tudatos és tervezett működés, - szakmai hitelesség és fenntartható minőség, - rendszerelméletű és multiplikálható megoldások, - számon kérhetőség és átláthatóság. A fogyatékos emberek életminőségének alakulása számunkra a magyar társadalom érettségének tükörképe. Amíg egy társadalom nem tudja elfogadni és megbecsülni azt, hogy attól egész, ha az egyének különbségeit befogadja, addig nem értük el álmunkat, és van min dolgoznunk.

 

 

Kezen

 

KezenFogva

 

www.kezenfogva.hu

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet