Nevelésügy
UNESCO.HU

UN Youth Delegate - pályázati felhívás

2010. június 9.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az UNICEF Magyar Bizottsága és a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület együttműködése révén útjára indult a magyarországi Gyermek- és Fiatal Delegált Program első kiválasztási fordulója, melynek célja, hogy megtalálják azokat a magyar fiatalokat, akik képességeik és társadalmi felelősségvállalásuk alapján érdemesek arra, hogy a gyermekek és fiatalok hangjai legyenek nemzetközi fórumokon.


További információk elérhetők itt.


A programot az ENSZ által meghirdetett, augusztusban kezdődő Nemzetközi Ifjúsági Év alkalmából indítja a két szervezet. Az ENSZ már több mint egy évtizede szorgalmazza a fiatalok aktív részvételét a világszervezet munkájában. Számos ország rendszeresen delegál fiatalokat az ENSZ ifjúsági témájú tanácskozásaira, magyar részről erre eddig csak kivételesen került sor. Ezen a gyakorlaton szeretnének változtatni a szervezők.
Olyan 15-24 éves fiatalokat keresnek, akik tisztában vannak a korosztályukat érintő helyi és globális problémákkal, széleskörű tapasztalatokkal bírnak gyermek- és ifjúsági szervezetek működésének területén.

A kiválasztott fiatalok igény és lehetőség esetén képviselhetik korosztályukat a gyermekjogi és az ifjúsági ügyekkel kapcsolatos ENSZ és más nemzetközi találkozókon.
Jelentkezni egy rövid angol nyelvű esszével lehet. A részletes feltételek a http://www.enszmodell.hu/youthdelegate/ honlapon olvashatók.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet