Nevelésügy
UNESCO.HU

HU: Nyolcadik alkalommal került megrendezésre az UNESCO Levelezős Tanulmányi verseny a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága szervezésében, melynek szóbeli döntőjére április 26-án került sor.


 

EN: The 8th UNESCO modeling contest was organized by the Hungarian Model United Nations Student Association in cooperation with the Hungarian National Commission for UNESCO, the theme of the finals of the competition this year was education.

2013. április 30.

Idén is megrendezésre került a Magyar UNESCO Bizottság és a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület szervezésében az a középiskolai verseny, melynek célja a Szervezet prioritásainak megismertetése a fiatalokkal. 2011-ben 188 diák vett részt a versenyen, ismerkedett meg az UNESCO által is kiemelten kezelt területekkel, az idei téma a biodiverzitás megőrzése volt. További információk: http://www.enszmodell.hu/unesco/

2011. április 27.

Szeretnél ott lenni Cancúnban legalább lélekben és hozzátenni valamit a klímatárgyalásokhoz? Tárgyalnál az EU, Brazília, egy csendes-óceáni szigetország vagy az OPEC országok egyikének nevében?

Vegyél részt december 3-én 10.00-19.00 között az ENSZ-klímatárgyalás szimulációjában a Gödör Klubban és tegyél valamit te is a klímaváltozás ellen! További tájékozódás és jelentkezés november 26-ig az alábbi e-mail címen: jelentkezes@enszmodell.hu, a jelentkezési lap letölthető innen. Bővebb információ a rendezvényről: www.enszmodell.hu, www.vedegylet.hu, www.godorklub.hu A rendezvényre a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület, a Védegylet Egyesület, a Greenpeace Magyarország, a Minority Rights Group és a Gödör Klub együttműködésében kerül sor.

2010. november 19.

"The House of Europe in Rhodes" szervezésében 2010. október 6-10. között kerül megrendezésre a RhodesMRC 2010 ENSZ modellező konferencia. Az eseményen a Mediterrán Unió és a Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködés kerül szimulálásra. A szervezők 21-29 évesek jelentkezését várják.

 
További információk elérhetők itt és itt.
2010. június 24.

Az UNICEF Magyar Bizottsága és a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület együttműködése révén útjára indult a magyarországi Gyermek- és Fiatal Delegált Program első kiválasztási fordulója, melynek célja, hogy megtalálják azokat a magyar fiatalokat, akik képességeik és társadalmi felelősségvállalásuk alapján érdemesek arra, hogy a gyermekek és fiatalok hangjai legyenek nemzetközi fórumokon.


További információk elérhetők itt.

2010. június 9.

A Magyar ENSZ Modell Diákegyesület és a Making Commitments Matter Initiative magyar projektcsoportja bemutatja: „Te és Én” – Új informatikai alkalmazások a globális civil társadalom és az ENSZ szolgálatában.


Részvételi szándék esetén előzetes regisztráció szükséges április 27-ig a hungary@un-i.org címen. Tovább információk itt, program itt.

2010. április 26.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet