Kultúra
UNESCO.HU

#Unite4Heritage

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: A #Unite4Heritage kampány célja, hogy támogatást szerezzen a kulturális örökség védelméhez azokon a területeken, ahol azt szélsőségesek fenyegetik.
"Amikor erőszakos szélsőségesek azt mondják, hogy az emberiség nem egy közös értékekkel rendelkező közösség, amikor azt mondják, világörökség nem létezik, mikor azt mondják, az iszlám előtti időkből származó örökség bálványimádás, amikor azt mondják, hogy a sokszínűség veszélyes, és hogy a tolerancia és a párbeszéd elfogadhatatlan – akkor válaszolnunk kell” jelentette ki Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója.

EN: The #Unite4Heritage campaign builds support for the protection of heritage in areas where it is threatened by extremists.
“When violent extremists say humanity is not a single community that shares values, when they say world heritage doesn’t exist, when they say pre-Islamic heritage is idolatry, when they say that diversity is dangerous, that tolerance and dialogue are unacceptable - we must respond,” declared the Director-General of UNESCO, Irina Bokova.

HU: Amikor szélsőségesek azt állítják, hogy nincs "világörökség", ki kell állnunk, és együttesen, egyesülve kell fellépnünk közös örökségünkért.

Az UNESCO arra buzdít mindenkit, csatlakozzon a kampányhoz

MUTASD MEG TÁMOGATÁSODAT!

készíts képet kedvenc helyszínedről, tárgyadról, és azt #Unite4Heritage hashtaggel, és a magyarázattal, hogy miért fontos számodra posztold Facebookon, Twitteren vagy Instagramon;

készíts szelfit a #Unite4Heritage logót tartva - és posztold ezt is, így ez is felkerül a kampány honlapjára.

A honlapon számos fontos információ, letölthető anyag is elérhető.

EN: When extremists claim that there is no 'world heritage' we must claim that we all #Unite4Heritage.

SHOW YOUR SUPPORT!

Take a photo of your favourite heritage site or artefact and tell us why it is important to you. Post it to Facebook, Twitter or Instagram using the #Unite4Heritage hashtag.
Take a selfie while you are holding a sign with #Unite4Heritage on it – and post that as well, it will be added to our campaign website.

Spread the word and help us share the values of tolerance, diversity and respect.

Unite4Heritage

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet