Kultúra
UNESCO.HU

Veszprém bekerült az UNESCO Kreatív Városok Hálózatába, zene kategóriában / Veszprém: new member of the UNESCO Creative Cities Network in the field of Music

2019. november 4.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Veszprém bekerült az UNESCO Kreatív Városok Hálózatába, zene kategóriában, az UNESCO főigazgatója döntése értelmében. A hálózat jelenleg 180 várost foglal magába 72 országból, a program hét kreativitási területén, ezek az irodalom, a filmművészet, a zene, a design, a népművészetek, a médiaművészetek és a gasztronómia.

Budapest 2015-ben lett tagja az UNESCO Kreatív Városok Hálózatának design kategóriában, ezzel eddig egyedüli magyar városként szerepelt a listán, így Budapesthez csatlakozott most Veszprém zene kategóriában, a hálózat második magyar tagjaként.


Az UNESCO Kreatív Városok Hálózatát (UCCN) 2004-ben hozták létre azzal a céllal, hogy elősegítsék az együttműködést azokkal a városokkal és azon városok között, amelyek a kreativitást a fenntartható városfejlesztés stratégiai tényezőjének tekintik. A jelenleg a hálózatot alkotó 180 város egy közös cél eléréséért működik együtt: helyi szinten fejlesztési terveik középpontjába a kreativitást és a kulturális iparágakat állítják, és aktív együttműködést folytatnak nemzetközi szinten. A programban résztvevő városoknak vállalnia kell, hogy jövőbeli fejlesztési stratégiáinak és terveinek középpontjába helyezi a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó Fenntartható Fejlődési Keretrendszert, különösen annak 11-es, fenntartható városokra és közösségekre vonatkozó célját.

 

További információk az UNESCO Kreatív Városok Hálózatáról: https://en.unesco.org/creative-cities/home

További információk a Fenntartható Fejlődési Keretrendszer 2030 – Agenda 2030-ról: https://ensz.kormany.hu/a-2030-fenntarthato-fejlodesi-keretrendszer-agenda-2030- 

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet