Kultúra
UNESCO.HU

Kortárs Drámafesztivál Budapest 2010. november 27. - december 4.

2010. november 23.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

2010-ben november 27. és december 4. között rendezik meg a Kortárs Drámafesztivált, immár kilencedik alkalommal. A program az UNESCO Kultúrák Közeledésének Éve 2010. programsorozatnak is része.

A részletes program letölthető innen, a hivatalos honlap: http://www.dramafestival.hu/


A programleírásból:

"A fesztivál díszvendége az Amerikai Egyesült Államok színháza. Igyekszünk kísérletező és műfaji határokat feszegető produkciókat megmutatni a Trafó és a MU Színház színpadán. Szándékunk szerint a Kortárs Drámafesztivál nézői olyan előadásokat láthatnak, amelyek finoman, a színház eszközeivel reflektálnak az aktuális kis- és nagypolitika eseményeire, miközben a felszínen az amerikai álmot: a csillogást, a boldogságot, a gyönyört kínálják.

 

Az amerikai program előadásai (kattintás után részletes információk)

- Reggie Watts: Szóló élő struktúrákra

- Reid Farrington: Passió-projekt

- Temporary Distortion: Isten hozott a semmiben

- Young Jean Lee’s Theatre Company: A szállítmány

 

A magyar szemleprogramba, melynek előadásait a Színházi Kritikusok Céhe felkért tagjai válogatták, az idén hét produkció kapott meghívást, köztük két vidéki előadása. A szemleprogramhoz kapcsolódik a fesztivál látogatói programja (Visitors’ Program, VP), melynek keretében külföldi színházi szakembereket invitálunk Magyarországra, és igyekszünk jelenlegi színházi helyzetünkről minél színesebb, árnyaltabb képet adni: a szemleprogram előadásait angol nyelvű feliratozással mutatjuk be, ezenkívül szakmai találkozókat, intézménylátogatásokat, prezentációkat szervezünk számukra.

 

A magyar szemleprogram előadásai (kattintás után részletes információk)

- Hát akkor itt fogunk élni (Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza)

- Szutyok (Pintér Béla és Társulata)

- Kasimir és Karoline (Örkény Színház)

- Oidipusz király (Csiky Gergely Színház, Kaposvár)

- Mein Kampf (Nemzeti Színház)

- Völgyhíd (Kolibri Színház)

- Kupidó (ALKA.T, Nézőművészeti Kft., Orlai Produkciós Iroda, Örkény Színház)

 

Immár hagyományos felolvasószínházi sorozatunkban – melynek keretében az elmúlt nyolc fesztiválon csaknem ötven kortárs magyar és külföldi darabot mutattunk be – ezúttal lengyel és amerikai darabokokat olvasunk fel a Merlin Színház kamaratermében. A lengyel felolvasásokhoz kapcsolódóan a KDF a Krakkói Magyar Központtal együttműködve több napos eseménysorozatnak ad otthont, mely a kortárs lengyel és magyar dráma kapcsolatát vizsgálja, párbeszédét erősíti.

 

Nem veszett el, hanem átalakult színházi nevelési programunk, mely az idei évben a Te jössz! pályázat keretében valósul meg."

 

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet