Kultúra
UNESCO.HU

Énlaka kulturális öröksége – kiállításmegnyitó / Opening of the exhibition “Cultural heritage of Énlaka”

2014. május 12.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: A Pécsi Tudományegyetem Régészet Tanszéke, a PTE Légirégészeti Téka, a PTE Építéskivitelezési és Mérnöki Menedzsment Tanszéke, a Kriza János Néprajzi Társaság és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Kulturális Szakbizottsága szeretettel meghívja Önt és kedves családját Énlaka kulturális öröksége című kiállításának megnyitójára Kolozsvárra, melyre 2014. május 14. 19:00 órakor kerül sor. Helyszín: KJNT székház, Croitorilor (Mikes) u. 15.sz.

EN: The opening of the Cultural Heritage of Énlaka exhibition in Kolozsvár (Cluj-Napoca, Romania) will take place on the 14th of May 2014, 19:00 at the building of the Kriza János Ethnographic Society (Romania, 400162, Cluj-Napoca, Croitorilor street no. 15.). More information: http://www.kjnt.ro/en.

A kiállítást megnyitja Furu Árpád, bemutatja dr. Visy Zsolt egyetemi tanár, a kiállítás szervezője, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Kulturális Szakbizottságának elnöke. Házigazda: dr. Pozsony Ferenc egyetemi tanár, az MTA külső tagja.

 

Énlaka műemléki felmérése 2012-ben kezdődött meg, 2013 augusztusában folytatódott. A munka célja a falu teljes műemléki dokumentálása. A felmérés egy esetleges világörökségi nevezés szakmai dokumentációjaként is használható. A műemléki felmérés során komplex kutatás folyik, nemcsak építészek, hanem néprajzosok és régészek is dolgoznak a terepen, biztosítva, hogy ne csak a tárgyakat és építészeti emlékeket, hanem a bennük egykor és most zajló életet is rögzítsék.
A kiállítás egyik része ennek a munkának a tavalyi eredményeit mutatja be, másik része a dr. Visy Zsolt által készített felvételekből összeállított, korábban önálló egységként rendezett fotókiállítás, amelyik a falut, illetve világhírű templomát mutatja be.

2014-05-14Enlaka_kulturalis_oroksege

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet